Internațional

Cornel Nistorescu: PNL şi PSD ne propun să votăm la europarlamentare aceiaşi figuranţi – Mihai Tudose şi Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda…

„Au  început să circule primele liste de comasați  la  europarlamentare. Vom încerca să facem minuni cu aceiași figuranți. Ne vom zbate cu cîțiva  versați într-ale umbrei  în politica europeană ca să zicem că avem contribuții importante”, scrie, în Cotidianul, jurnalistul Cornel Nistorescu.

„Vom încerca să schimbăm Europa cu Mihai Tudose și cu Vasile Blaga, cu Rareș Bogdan, cu  Daniel Buda pe post de  mitralieră verbală și cu un Gh. Cârciu (?)  de la Departamentul Românilor de Pretutindeni pe post de mut-necunoscut. Lista se  completează cu  Madam Grapini, ca o confirmare că  fantomaticul  PPUSL va fi din nou în Parlamentul European și în Parlamentul Românei, tot sub pălăria PSD, ca  răsplată pentru  propaganda deșănțată de la Antena 3 și Antena 1 și de pe celealalte canale ale familiei Voiculescu.

Microscopicul gîndac politic agățat de  audiența Antenelor va primi cu siguranță și un minister sau două și va beneficia mai departe de contractele de publicitate cu guvernul și cu agențiile publice și de Ciolacu pe post  invitat special în studio de cîte ori o face lată (să o dreagă!) și de cîte ori îi iese cîte ceva (să se laude). Pentru a cincea sau a șasea oară, Dan Voiculescu cu al său PPUSL cîștigă medalia de aur la Campionatul național al oportunismului politic.

Pentru această listă încălecată ca o funie de ceapă, unul de-al lor și unul de-al celorlalți, s-a  desfășurat tot tărăboiul cu comasatele?  Scandal fără rost și nimic mai mult, care n-a  adus nimic nou. Parcă oul s-a mai întors o dată. A ajuns Falcă mai la coadă. O fi un semn că se apropie de expulzarea din casieria europeană de la Bruxelles.

Poate că această comasare să mai fi fost încropită pentru a oferi și o atelă și o cîrjă pentru PNL. Președintele  Klaus Iohannis o fi insistat să nu-i lase de izbeliște după ce i-a nenorocit. Comasarea  alegerilor  europarlamentare  cu localele și cu desemnații celor două partide pe o singură listă are drept scop un fel de dregerea busuiocului pentru PNL. Nu se va  mai vedea atît de  clar că liberalii  arată a partid căzut în groapa de la budă.

În ce privește alegerile locale, surori cu aceste europarlamentare, nu prea văd cum vor genera o schimbare în modul celor care ne reprezintă țara. Doar n-or exersa  franceza și engleza prin comunele patriei. Mai ales, Blaga și Tudose! Anonimatul prezenței noastre europene rămîne pe mai departe, semn clar că liota politică este cîntărită și ierarhizată  după contribuții financiare, după grade de rudenie și după  pofta de sinecuri a cîte unui reformat.

Ce legătură au europarlamentarele cu dezertările din teritoriu, cu racolările și cu proverbialele răzgîndiri politice? Și toate, cu nevoile cetățenilor dintr-o urbe sau din alta? Nici una!  Primarii se mișcă după bani, nu după idealuri și curente politice. Consilierii aleargă după majorități care pot să le aducă alte afaceri. Dacă președintele mai vrea o dregătorie externă, de ce n-ar vrea și ei un mandat în plus pe unde se mai poate roade ceva?  Nu-i asta și legea firii pe la noi? Mai este rost de un pod și de un drum de la care să ciugulească pentru dus acasă!

Diana Șoșoacă, Florin Călinescu și Gabriela Firea cîntă la deschidere!”, scrie Nistorescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button