Știrile 60m.RO

București: Sute de blocuri rămân fără apă caldă și căldură

Mai multe blocuri din Bucureşti rămân fără apă caldă şi căldură timp de trei zile, din cauza unor lucrări de modernizare a conductelor de termoficare, anunță Termoenergetica.

Potrivit sursei citate, este vorba despre mai multe blocuri din Sectoarele 2 și 3, acolo unde locuitorii nu vor mai avea apă caldă şi căldură, începând de astăzi.

Lucrările la conductele de termoficare este planificat să dureze timp de trei zile, respectiv în perioada 26 – 28 martie, anunţă Termoenergetica.

„Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță continuarea lucrărilor de modernizare a conductelor de termoficare prin montarea unor vane cu diametrul de 500 mm, în cadrul Lotului 1, Obiectivul 3 din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pe Magistrala 1 Sud, în zona Bulevardului Nicolae Grigorescu din Sectorul 3 al Capitalei.

Magistrala are o vechime de peste 60 de ani, anul punerii în funcțiune fiind 1963.

Această lucrare, care va fi realizată printr-o intervenție de scurtă durată, este necesară și deosebit de importantă pentru continuarea întregului șantier deschis în cadrul acestui obiectiv, în care s-a realizat aproximativ 99% din montajul conductei.

Decizia a fost luată având în vedere prognoza meteo din perioada următoare, care indică temperaturi în creştere.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată în perioada 26 – 28 martie 2024 pentru clienții arondați punctelor termice care alimentează imobilele din perimetrul Bulevardelor Nicolae Grigorescu, Chişinău şi Basarabia, Șoseaua Iancului şi străzile Torentului şi Cozia.

Lucrarea are în vedere dezafectarea vanelor existente și a porțiunii de conductă care face legătura între ele, precum şi executarea lucrărilor de reîntregire a tronsonul de țeavă cu diametrul de 400 mm.

După dezafectarea actualelor dispozitive mecanice vor fi montate noile vane și conductele de legătură aferente.

De asemenea, va fi realizată o subtraversare pe strada Câmpia Libertății, în căminul care face legătura cu rețeaua de termoficare ce alimentează Bulevardul Nicolae Grigorescu.

Tot acolo se va dezafecta conducta existentă, se vor monta suporți metalici și o conductă preizolată cu o lungime de aproximativ 100 m liniari.

Ulterior, va fi dezafectat şi provizoratul existent, fiind reîntregit tronsonul de conductă cu diametrul de 500 de mm.

În cursul dimineții de marți, echipele companiei vor începe, în regim de urgență, manevrele tehnice de închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior vor fi efectuate toate lucrările sus-amintite.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, informează Termoenergetica București.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button