Știrile 60m.RO

Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR, iese din închisoare cu 3 ani mai devreme, în baza unei decizii CCR privind prescripția pedepsei

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, iese din închisoare cu 3 ani mai devreme. Condamnat la 5 ani pentru că a primit mită un million de euro, fostul liberal este printre primii care beneficiază de recenta decizie a CCR privind prescripția pedepsei. Decizia de joi a Curții de Apel București, privind suspendarea executării condamnării, este definitivă.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR și fost președinte al Camerei Deputaților din partea PNL, a fost condamnat în 2020 la 5 ani de închisoare pentru că l-a numit guvernator al Deltei pe Liviu Mihaiu, după ce a primit mită de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Inițial, condmnarea a fost de 7 ani. A fost redusă la 5, din care au fost executați doar 2.

Potrivit DNA, suma de un milion de euro pe care Bogdan Olteanu a primit-o de la Sorin Ovidiu Vântu a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei firme înregistrate în SUA. Apoi, banii au fost retrași în numerar în trei zile consecutive.

Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul PNL.

Sorin Ovidiu Vântu care avea proprietăți în Deltă avea interesul ca guvernator să îi fie un apropiat și a făcut demersuri în acest sens la Bogdan Olteanu, pe atunci președinte al Camerei Deputaților.

Fostul politician a făcut o cerere de revizuire a pedepsei, în baza unei decizii a CCR privind prescripția răspunderii penale. Printre beneficiari ar putea fi și dosare în care sunt implicate Elena Udrea sau Ioana Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button