JUSTIȚIE

Averea lui Dumitru Buzatu este verificată de ANI

Agenția Națională de Integritate efectuează cercetări cu privire la averea președintelui suspendat al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, au confirmat surse din cadrul instituției.

Demersul ANI vine la doar câteva zile după ce „baronul” de Vaslui a fost prins în flagrant de DNA când primea o mită de 1,25 milioane leu de la un om de afaceri. Ulterior, Buzatu a fost arestat preventiv.

Dumitru Buzatu este unul dintre cei mai bogați politicieni români, potrivit declarației de avere. Cu o carieră politică începând din 1992 și multiple funcții publice ocupate de-a lungul timpului, președintele CJ Vaslui are 14 case, 9 terenuri și un venit lunar de peste 5.000 de euro.

Declarația sa de avere dezvăluie că deține diverse proprietăți, printre care terenuri forestiere și agricole, locuințe, vehicule precum o șalupă și o rulotă, și chiar două mașini de epocă.

Anul trecut, veniturile sale au atins aproximativ 28.000 de lei pe lună, incluzând salariul de la Consiliul Județean, pensia de vârstă de la aceeași instituție și pensia specială de parlamentar, având mai multe mandate în legislaturi anterioare.

De asemenea, Dumitru Buzatu a făcut o donație către fiul său, constând într-o casă și un teren.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button