Australia îşi va redeschide de luna viitoare frontierele, după 18 luni în care australienii nu au putut călători

Distribuie acest articol!

Australia va începe să îşi deschidă frontierele de luna viitoare, a anunţat vineri premierul australian Scott Morrison, la 18 luni după interdicţia impusă cetăţenilor acestei ţări de a călători în străinătate fără autorizaţie, informează AFP.

Scott Morrison a declarat că australienii vaccinaţi se vor putea întoarce acasă şi călători în străinătate „în următoarele săptămâni”, imediat ce obiectivul de vaccinare de 80% din populaţie va fi atins.

„A venit momentul ca australienilor să li se redea viaţa. Ne pregătim pentru aceasta şi Australia va fi gata să ‘decoleze’, foarte curând”, a declarat Scott Morrison.

El a adăugat că rezidenţii vaccinaţi ar putea sta în carantină la domiciliu timp de şapte zile la revenirea în ţară, evitând astfel o carantină obligatorie şi costisitoare de 14 zile la un hotel impus, cum este în prezent.

Pe 20 martie anul trecut, Australia a introdus anumite restricţii, printre cele mai stricte din lume, privind trecerea frontierelor, ca răspuns la pandemia de coronavirus. 


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: