Politică

AUR: Virgil Popescu și americanii ne “vînd pielea ursului din pădure” cu reactoarele nucleare NuScale

Partidul AUR critică în termeni duri decizia Guvernului României de a investi 14 milioane de dolari în proiectul privat al americanilor de la NuScale din banii românilor. Investiția Guvernului României este egală cu investiția Guvernului SUA, care ar avea tot interesul ca proiectul să devină funcțional.

Plecând de la declarația lui Popescu Virgil în vizita din SUA cum că “am primit asigurări că țara noastră are tot suportul pentru dezvoltarea programului nuclear civil” , trebuie neapărat să ne raportăm la folclorul popular românesc. Ceea ce face acum America cu aceste SMR-uri se numește popular “vînd pielea ursului din pădure”. Adică fac bani din nimic! Dar pentru că nu poți face bani din nimic, rămâne doar să-i convingi pe alții că se poate face asta.

Acele reactoare nucleare NuScale nu există decât în stadiul de proiect. Nu există un model la scară care să funcționeze. Dar pentru că e nevoie de mulți bani să-l faci funcțional, îi iei de la cei slabi la minte. Semnezi un memorandum cu o țară cu conducători avizi după bani și obții banii în avans. Vă mai amintiți de Bechtel?

Așadar, rămâne doar să convingi oamenii că poți să faci asta inversând situația! Adică lași în spațiul public niște declarații halucinante în care spui că SUA te ajută pe tine și nu invers!

Ce se întâmplă de fapt? SUA a plusat și a zis că ne dau 9 mil euro pentru acest proiect. A plusat și guvernul cu încă 5 milioane!

Hoțul Virgil Popescu și guvernul trădător condus de plagiatorul Ciucă, ne spun că au băgat banii în studii la Doicești, o minciună aruncată românilor, așa că l-au gasit pe “păcăliciul” de serviciu de la Nuclear Electrica pentru a acoperi furtul banilor. Pe înțelesul tuturor, banii nu-s în studii!

Dacă reactoarele nu există, studiile de la Doicesti nu există, dar banii s-au dat, oare unde sunt banii? O să-i vedem folosiți în campania electorală, numai buni de folosit, spălați și curați!

Alianța pentru Unirea Românilor – AUR cere demisia acestui ministru iresponsabil din fruntea Ministerului Energiei. Virgil Popescu trebuie demis și împreună cu el să plece tot guvernul plagiatorului Ciucă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button