AUR va construi un „pol conservator” în România

Distribuie acest articol!

AUR a inițiat discuții despre formarea unui „pol conservator”, invitând mai multe partide să se alăture demersului. Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat la Interviurile Digi24.ro că a avut discuții cu George Simion în acest sens.

președintele AUR, George Simion, a precizat că AUR a inițiat discuții cu Partidul Alternativa Dreaptă (partid format după fuziunea dintre M10 și Forța Moldova), PNȚCD, Alianța Creștin Democrată și Coaliția pentru Națiune (partid condus de Dan Chitic) pentru formarea unui pol conservator. În acest sens au existat discuții și cu PMP. De asemenea, ar putea exista un dialog între AUR și Ludovic Orban după ce fostul președinte al PNL își va anunța noul partid.

„Absența unei oferte consistente de dreapta este cauza principală a crizei sistemice a țării. Guvernele socialiste și „liberale” din ultimele trei decenii poartă întreaga răspundere pentru actuala stare morală, economică și socială a României. Refacerea unei coaliții de tip USL 2.0 este doar o soluție improvizată și nocivă de guvernare, care va perpetua interesele aceleiași găști de pradă care se rotește la putere de peste 30 de ani. Această situație de fapt trebuie urgent depășită. Rezolvarea poate veni numai prin constituirea unei veritabile alternative de dreapta”, spune George Simion.

Liderul AUR vrea ca acest „pol” să identifice căi de acțiune comune având ca fundament valori și principii conservatoare, printre care credința și morala creștină, familia, tradiția și cultura, proprietatea privată, dreptatea, meritocrația, statul de drept.

„România are nevoie azi, mai mult ca oricând, de oameni politici vrednici și truditori. Suntem încredințați că Polul Conservator pe care îl inițiază AUR va oferi românilor alternativa reală de normalitate și șansa unei viitoare Românii puternice”, mai spune Simion.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: