Politică

AUR: Iulian Bulai va fi cercetat de comisia de disciplină a Parlamentului pentru calomnie

21 de deputaţi AUR au solicitat sancţionarea deputatului USR-PLUS Iulian Bulai, preşedintele Comisiei de cultură, pentru comportament calomnios şi injurios în şedinţa de plen din 30 martie, lucru care, susţin ei, încalcă prevederi ale Regulamentului de funcţionare a Camerei. Biroul permanent al Camerei a decis marţi trimiterea la Comisia juridică a cererii pentru o decizie.

„Sesizarea împotriva deputatului USR-PLUS Iulian Bulai cu privire la limbajul calomnios manifestat de acesta în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, din data de 30 martie 2021, pentru care solicităm sancţionarea acestuia, conform prevederilor art. 244 din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

În fapt, la şedinţa de dezbaere a proiectului de lege prrivind instituirea zilei de 10 august ca Ziua Unităţii Civice, deputatul Iulian Bulai a avut o intervenţie calomnioasă la adresa partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, spunând că membrii acestuia sunt extremişti şi fundamentalişti. Intervenţia este consemnată în înregistrarea video a şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, din data de 30 martie 2021, la reperul orar 01:35:07, încărcată pe site-ul official al Camerei, după cum urmează: ‘Nu o să comentez pe marginea intervenţiilor din partea reprezentantului unui partid extremist, fundamentalist, care nu reuşeşte să înţeleagă unde este România acum’”, arată documentul trimis de către deputaţii AUR la Biroul permanent al Camerei.

Parlamentarii AUR mai  precizează că prin aceste afirmaţii, Iulian Bulai a încălcat Regulamentul Camerei privind comportamentul injurios la adresa unui parlamentar sau alt deminitar în şedinţele de plen, de comisii sau de birou ori în afara acestora.

Sesizare AUR Contra Bulai by FreePress on Scribd

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button