Social

Alum Tulcea: 500 de oameni își pierd locurile de muncă la 1 august

Aproximativ 500 de angajați din cadrul Alum SA, singurul producător de alumină din ţara noastră vor fi concediaţi la 1 august. Decizia a fost luată din cauza costurilor foarte mari de producție provocate de prețurile la energie. 

Compania, devenită parte a grupului Alro Slatina, deține în prezent 710 angajați, iar după 1 august, vor rămâne 259.

Uzina se numără printre cei mai mari producători de aluminiu de pe continent şi unul dintre cei mai mari consumatori de energie din România.

„Ne confruntăm cu preţuri exorbitante pe piaţa de energie şi cu o lipsă de energie pe piaţă. Am început deja procesul de închidere. Vom închide liniile de producție. Nu putem produce la un preț de 2.300-2.600 de dolari pe tona de aluminiu.” a spus un lider de sindicat. 

Combinatul de alumină din Tulcea, unul dintre importanţii angajatori privaţi din oraş, a început să funcţioneze în anul 1973, firma Balli Metal preluând unitatea de la statul român în anul 1996. Societatea tulceană producătoare de alumină calcinată, materia primă necesară în producerea aluminiului, a produselor refractare, produselor ceramice, a cimentului, precum şi în tratarea apei, a devenit ulterior parte a grupului de firme Alro Slatina.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button