Știrile 60m.RO

ALDE solicită amânarea începerii anului școlar până după alegerile locale din 27 septembrie

ALDE prin vocea lui Călin Popescu Tăriceanu a declarat că cere amânarea începerii școlii până după alegerile locale din 27 septembrie .
Într-o declarație pe facebook, acesta scrie că „Haosul din învățământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică hartă după care se vor aplica scenariile. Știți care, alea pe culori. În general harta e verde, deci școlile vor începe cu prezența fizică. În București văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struto-cămilă! Insistența Guvernului de a începe școala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfășurare, este o greșeală. Înțeleg rațiunea politică pentru această insistență, pentru că dacă amâni începerea școlii este logic să amâni și alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente”.

Prin amânarea începerii anului școlar, Tăriceanu consideră că guvernații mai au două săptămâni la dispoziție să se organizeze și să se pregătească cu măști, să asigure sisteme de testare pentru elevi și profesori și să cumpere tablete pentru învățământul online.

„Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii școlii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanților să se mai organizeze, să cumpere măști, să asigure sisteme de testare pentru profesori și elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situațiile în care vor exista focare de infecție”

Sursa foto: www.reporterglobal.ro

Alexandru Florian Săraru – profesor, scriitor și antreprenor

Back to top button