A fost nevoie de o criză mondială ca România să producă măști sanitare în Țară.

Distribuie acest articol!

În această duminică a început producția în România a măștilor sanitare. În maxim două săptămâni se vor putea produce cel puțin jumătate de milion de măști pe zi. Anunțul a fost făcut chiar astăzi de către ministrul economiei.

Scandalul măștilor a pornit după ce ministerul sănătății a încercat să fenteze pe români și să cumpere cu peste 12 milioane de euro mai puțin de 2 milioane de măști sanitare. Acțiunea a fost depistată de presa din România și un scandal colosal a fost declanșat.

S-a criticat atunci statul român că nu sprijină companiile românești în producția de măști sanitare, în condițiile în care suntem cel mai mare producător european de textile.

„Astăzi a început producţia primelor măşti în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor şi testul de producţie. În scurt timp vor produce 150.000 de măşti pe zi, iar din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăţi pe zi, respectiv, aproximativ 4 milioane de măşti lunar. Le mulţumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măştilor, primele două straturi, dar de acum şi produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce şi ultimul strat pentru măşti tot în ţara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine” a scris Virgil Popescu.

sursa: www.adevarul.ro


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: