Social

Lemnul de foc la prețuri exorbitante. Pentru o casă te costă mii de lei, dar românii la sate sunt săraci

Lemnul de foc, odată accesibil pentru cei care locuiesc la țară, a ajuns la prețuri exorbitante, greu de suportat de mulți români. Astăzi, pentru a încălzi o casă pe timp de iarnă, oamenii trebuie să plătească mii de lei. Aceasta este o povară imensă, mai ales pentru locuitorii satelor, care trăiesc din venituri modeste și nu au alternative.

Jumătate din casele din România se încălzesc cu focul de la sobă, dar pentru mulți, asigurarea lemnului de foc a devenit un lux. Prețurile au crescut dramatic, iar guvernul nu oferă soluții concrete pentru comunitățile rurale care sunt cele mai afectate. În timp ce mulți politicieni promit ajutoare sociale, realitatea din teren arată o neglijare profundă a problemelor de zi cu zi ale oamenilor.

Românii de la sate, pentru care lemnul de foc este vital, simt că sunt lăsați în voia sorții. Lipsa sprijinului și creșterea prețurilor adâncesc sărăcia și inegalitățile din mediul rural, unde soba rămâne principala sursă de căldură.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button