Social

Turiștii români din Grecia sunt „vânați” de polițiștii rutieri: „Sunt puşi să amendeze maşinile cu numere româneşti“

Mai mulți turiști români în Grecia s-au plâns de faptul că au plătit amenzi de sute de euro pentru infracțiuni rutiere.

Turiștii români care aleg să meargă cu mașina în vacanță în Grecia sau închiriază o mașină la destinație trebuie să știe că statul elen are un sistem de sancțiuni menit să îi pedepsească dur pe cei care nu respectă legislația rutieră.

Parcarea ilegală, aspru pedepsită

Șoferii care parchează ilegal mașina trebuie să știe că sunt pasibili de amendă. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, șoferii vinovați trebuie să plătească 40-150 euro. În plus vor rămâne fără plăcuţele de înmatriculare pentru 20 de zile și vor fi nevoiți să plătească taxa de parcare pentru acest interval de timp, scrie Playtech.

Un român a povestit ce a pățit pe unul dintre forumurile de vacanță. Revoltat, el a explicat cum a fost amendat doar el pentru că a parcat într-un loc nepermis, în timp ce restul conducătorilor auto care se aflau în aceeași situație nu au pățit nimic. 

„Vă spun din experienţă proprie, am fost “stan pățitu”. Joi (14.07) am mers să mănânc la Mousses, am parcat maşina în parcarea de la ieşirea de la fery, eu cu maşina înmatriculată în RO şi cumnatul meu cu maşina înmatriculată în Belgia. În acea parcare conform spuselor poliţistului parchează doar angajaţii din port.

Mă aşez la masă, cu spatele la maşină, şi cumnatul mă atenționează că este cineva în spatele maşinii şi scrie ceva pe o hârtie, mă duc să văd care este situaţia şi ce scrie. Îl Întreb ce scrie, îmi răspunde că am parcat ilegal şi că parcarea este adresată celor care au carduri în geam, şi îi spun să mergem să verificăm dacă toate maşinile au carduri în geam, el refuză, şi mă uit la alte 3 maşini, din alea 3 pe care le-am văzut una avea card şi două nu.

I-am spus că sunt şi fără card şi că nu este normal să-mi dea amendă, a plecat fără să-mi dea vreun răspuns, culmea este că maşina cumnatului nu a verificat-o..

De aici eu pot trage doar următoarea concluzie, că sunt puşi să amendeze maşinile cu numere româneşti, în condiţiile în care eu i-am zis de celelalte două maşini fără card şi maşina cumnatului nu a verificat-o.

Tipul era de la Poliţia portuară..”, a scris un român pe un grup de Facebook dedicat românilor care vizitează Grecia, Forum Thassos.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button