Știrile 60m.RO

Școlile private și-ar putea deschide ușile, în timp ce restul copiilor sunt amăgiți cu școala online

British School of Bucharest a primit aprobare pentru desfășurarea cursurilor în sala de clasă, în timp ce restul copiilor din țară vor continua școala online, scria diacritica.ro cu puțin timp în urmă. Informația a circulat intens în mediul online. Dacă acest lucru se adeverește înseamnă că inegalitatea socială se va adânci și mai mult din moment ce doar copiii din mediul privat vor beneficia de educație, în timp ce alții vor fi dezavantajați.

„În urmă cu niște săptămâni, British School of Bucharest a primit aprobare să țină cursuri fizic la școală. Cursuri, adică școală, și anume aia care-n restul țării se face online. Pentru că BSB a dovedit DSP-ului (sau cui o fi dovedit) că poate organiza clase, fluxuri, intrări-ieșiri conform cu ceva reglementări oficiale. Prin urmare, din ianuarie încolo o să mai auziți de școli private care vor primi aprobare să țină cursuri cu copiii la fața locului. Pentru că dacă ai dat aprobare uneia, va trebui să dai aprobări pentru măcar alte câteva”, se arată într-o postare diacritica.ro.

Asociația Școlilor Particulare pune presiune în acest sens. De exemplu, chiar luna trecută a obținut un succes în instanță, după ce judecătorii Tribunalului Iași au anulat, parțial, hotărârea din 4 noiembrie prin care autoritățile județene stabileau ca elevii din municipiu să susțină cursurile doar online.

British School of Bucharest are un campus impresionant în Pipera, iar toți profesorii școlii sunt vorbitori nativi de limba engleză. Taxa la BSB este de 16 560 de Euro pe an, la care se adaugă 3000 de Euro taxa de înscriere și 4500 Euro taxa de rezervare a unui loc.

Back to top button