Economie

România importă 80% din carnea de porc

România este dependentă de importul de carne de porc. În prezent, țara noastră importă 80% din necesarul de consum, la preț dublu. Pentru a ajunge la un grad de autosuficiență de 100%, România trebuie să producă zece milioane de purcei în următorii cinci ani.

Sunt aproape 350 de milioane de euro care pleacă din România, acești bani nu rămân în conturile fermierilor români.

Un purcel pe care îl importă un fermier român din UE costă 128 de euro. Unul produs în România costă 60 euro.

În anul 2016-2017 aveam producție de 80% pentru necesarul de consum, dar s-a ales praful de sectorul suin din cauza incompetenței guvernelor conduse de PSD și PNL. Mai mult, PSD și PNL au venit cu niște legi idioate prin care doreau să blocheze creșterea porcului în gospodăriile țărănești. ANSVSA a insistat în repetate rânduri cu aceste măsuri prin care fermierii să nu mai poată ține scroafe cu purcei, să nu mai fie crescuți porcii cu resturi alimentare, să fie impuse gospodarilor măsuri de biosecuritate la fel ca în fermele mari și să nu poți crește în gospodărie mai mult de 5 porci.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button