Știrile 60m.RO

Nokia îşi suspendă oficial activitatea în Rusia

Nokia şi-a anunţat oficial ieşirea, marţi, de pe piaţa rusă în urma războiului din Ucraina şi subliniază că prioritatea sa principală continuă să fie siguranţa şi bunăstarea angajaţilor săi, conform unui comunicat de presă publicat de companie, citat de CNN.

”A fost clar pentru Nokia încă din primele zile ale invaziei Ucrainei că nu ar fi posibilă continuarea prezenţei noastre în Rusia”, a anunţat, marţi, compania finlandeză de telecomunicaţii într-un comunicat de presă.

Nokia a precizat că prioritatea sa principală continuă să fie siguranţa şi bunăstarea angajaţilor săi.

”Din motive umanitare, guvernele occidentale şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscul ca infrastructura critică a reţelelor de telecomunicaţii din Rusia să se defecteze”, se arată în comunicatul de presă.

”Ei au subliniat, de asemenea, importanţa asigurării fluxului continuu de informaţii şi a accesului la internet, care oferă perspective externe poporului rus”, se mai menţionează în comunicat.

Nokia a mai comunicat că nu se aşteaptă ca această decizie să aibă un impact asupra perspectivelor sale financiare şi că Rusia a reprezentat mai puţin de 2% din vânzările sale nete în 2021.

Anunţul vine în urma deciziei companiei suedeze de telecomunicaţii Ericsson de luni, de a-şi suspenda activitatea în Rusia pe o perioadă nedeterminată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button