Politică

FOTO: Matei Păun, sponsorul lui Nicușor Dan, întâlnire surpriză cu Florin Cîțu și Dan Vîlceanu

Zona de nord a Bucureștiului, Dorobanți, este locul unde cele mai importante nume din actualul românesc își fac veacul, fie ele de politicieni, oameni de afaceri sau vedete. Același lucru s-a întâmplat recent, când paparazzi MediaFLUX (recunoscuți pentru flerul lor și posibilitatea de a pune în prim-plan cele mai arzătoare subiecte ale momentului), l-au găsit pe fostul premier Florin Cîțu, îmbrăcat în haine de scandal, la masă cu Dan Vîlceanu și un apropiat al celor doi.

Din senin, la masă apare Matei Păun, sponsorul lui Nicușor Dan, care se oprește, îi salută și schimbă mai multe vorbe cu aceștia, dând impresia că se cunosc de foarte mult timp.

Ce au discutat nu se ;tie, dar Matei Paun, unul dintre apropiații lui Nicușor Dan, lucru recunoscut și de actualul edil după dezvăluirile din MediaFLUX, a dat nas în nas cu fostul prim-ministru Florin Cîțu și cu deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, din întâmplare, probabil în drum spre sediul de campanie al primarului, aflat la doar câțiva pași distanță, mai ales că pregătirile pentru locale sunt în toi.

Florin Cîțu, recunoscut pentru tabieturile sale, a venit cu mașina personala la o terasă de fițe din Dorobanți, îmbrăcat sport, semn că a venit de la sală sau de la alergat. Aici, s-a întâlnit cu deputatul neafiliat Dan Vîlceanu și cu încă un prieten al celor doi, necunoscut în spațiul public.

Meniul a fost unul pe cinste, cu burgeri plini de carne și de proteine, deosebit de necesare după o activitate fizică intensă, dar și de beri și cafele cum le stă bine bucatelor calorice. A fost o întâlnire de pomină ca între buni prieteni care pun lumea la cale, prietenia la cataramă dintre Dan Vîlceanu și Florin Cîțu fiind cunoscută, la fel ca și colaborarea celor doi din funcțiile de premier și ministru.

La masa celor trei s-au perindat bucate îndestulătoare și băuturi răcoritoare, ce să și faci în aceste după amieze călduroase, dar încă acceptabile din punct de vedere al temperaturilor pentru a sta fără griji în aer liber.

Matei Păun, omul de casă al lui Nicușor, discuții cu alde Cîțu și compania

Matei Păun, omul de casă al lui Nicușor Dan, despre care MediaFlux a dezvaluit că este în continuare apropiat de actualul edil și-a făcut și el apariția, oprindu-se să discute cu cei trei, mai ales cu Cîțu și Vîlceanu, dând semne se cunosc destul de bine. Ei și-au dat mâna și au schimbat mai multe vorbe care nu au ajuns însă și la urechile noastre. În schimb, ulterior, Matei Păun s-a îndreptat spre sediul de campanie al lui Nicușor Dan, aflat la câțiva pași distanță de locul de întâlnire al oamenilor politic.

Unde mai pui că după o mai lungă perioadă de tăcere, Nicușor Dan, care în primă fază s-a dezis de afacerist, a reacționat după dezvăluirile MediaFlux și ne-a dat dreptate recunoscând că face parte din echipa sa de campanie.

”Nu mi-a dat niciun ban în campania asta și asta-i tot. Este unul dintre cele 10 persoane care fac parte din staff ul meu, din așa numita echipă de campanie, cu care mă sfătuiesc pe mesajele publice când ies”, a afirmat Nicușor Dan.

MediaFlux a dezvăluit că, deși Nicușor Dan a spus că Matei Păun nu a donat niciun leu pentru campania sa și nu s-a implicat deloc în candidatura pentru un nou mandat la șefia Bucureștiului, panourile sale publicitare sunt de la o firmă cumpărată de Păun de la o bancă de stat rusească și recent, paparazzi MediaFLUX l-au surprins pe controversatul afacerist în discuții aprinse cu șefa de campanie a edilului, Ema Prisca, cea care l-a ajutat și în 2020 să câștige fotoliul de edil al Bucureștiului.

”Nu mi-a dat bani. Nu vreau să deschid discuția (ruși, Putin). Dacă este orice să mi se reproșeze să mi se reproșeze pe ce am făcut in spațiul public. Dimpotrivă, e cunoscut ce am făcut după ce a început războiul Ucraina, concert caritabil, la Romexpo, sunt cunoscute în spațiul public.Nu trebuie să vin acum să mă justific”, a mai explicat Dan.

În urmă cu câteva zile, Nicușor Dan spunea că Paun nu se ocupă de campania sa și că se mai vede cu el din când în când, pe la Krapets (o stațiune bulgărească la mare de lângă granița cu România) sau prin Vama Veche.

content-image

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button