Dăncilă de la Muncă: Pensiile nu vor crește. Bugetul va fi folosit pentru angajarea de sinecuri

Distribuie acest articol!

Noua Dăncilă de la Ministerul Muncii, Raluca Turcan ne spune că a suplimentat bugetul pentru a angaja 1.000 de sinecuri de la partid pentru reforme în domeniul pesniilor și al salarizării. Se pare că tovarășa țurcană de la Muncă nu înțelege realitatea socio-economică a României și faptul că pensionarii sunt săraci lipiți cu o pensie minimă de 800 de lei. Raluca Turcan nu înlege că dosarul în excel și prostia debitată în spațiul public, nu cresc pensiile și salariile românilor.

„Prima rectificare bugetară din acest an asigură finanțarea necesară accelerării reformelor inițiate de Ministerului Muncii în domeniul pensiilor și al salarizării. Astfel, bugetul asigurărilor sociale de stat a fost suplimentat cu 2 milioane de lei, sumă care va asigura contractarea de expertiză pentru reforma sistemului de pensii și pentru cea a salarizării, precum și achiziția de echipamente și salarizarea personalului suplimentar implicat în procesul de digitalizare, din casele județene de pensii.

Respectarea calendarului propus prin PNRR pentru finalizarea procesului de digitalizare a dosarelor de pensii, adică prima etapă a reformei, presupune în mod obligatoriu angajarea pe perioadă determinată a încă 1000 de persoane și achiziții de echipamente și dotări suplimentare, iar acum bugetul permite acest lucru. Pe parcursul acestui an, au crescut veniturile colectate din contribuțiile angajaților și a crescut sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale de stat. Astfel, BASS nu mai are nevoie de subvenția de 16,77 miliarde de lei de la bugetul de stat, prevăzută la începutul anului, ci doar de 13,4 miliarde de lei.

Prin urmare, rectificarea de astăzi prevede diminuarea acestei subvenții cu 3,3 miliarde de lei. Sumele necesare pentru plata pensiilor, ajutoarelor sociale și a celorlalte drepturi sunt prevăzute în bugetul asigurărilor sociale și vor fi achitate la timp beneficiarilor, ca și până acum. Tot la rectificarea de astăzi, a fost majorată cu 547 milioane de lei subvenția pentru echilibrarea bugetului pentru șomaj, pentru a putea susține cheltuielile pentru aplicarea măsurilor de sprijin destinate angajaților și angajatorilor.”, a declarat Raluca Turcan.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: