Politică

Ciolacu bate câmpii: PSD e cel mai european partid – PSD e partidul care a distrus România

Într-un discurs recent, președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a afirmat că formațiunea sa este „cel mai european partid” din România, o declarație care stârnește controverse ample având în vedere istoricul partidului asociat adesea cu practici neeuropene și legături istorice cu partidele comuniste din Rusia și China. Această afirmație pare să contrazică nu doar percepțiile publice, dar și o istorie lungă a incidentelor de corupție care au umbrit imaginea partidului de-a lungul decadelor.

PSD, succesorul direct al Frontului Salvării Naționale, partid creat în zilele imediat următoare căderii regimului Ceaușescu, a fost frecvent criticat pentru modul în care a gestionat tranzitia de la comunism la capitalism, un proces adesea marcat de scandaluri de corupție și de acapararea resurselor de stat în beneficiu personal. Aceste practici au fost intens mediatizate în anii 90 și 2000, culminând cu multiple condamnări ale unor figuri de top din partid, care au fost găsite vinovate de abuz în serviciu, luare de mită și alte infracțiuni.

Contrastul dintre aceste realități și aspirațiile declarate de integrare și aliniere europeană este frapant. În timp ce Marcel Ciolacu vorbește despre o orientare europeană, mulți critici și analiști politici remarcă lipsa unor reforme profunde în interiorul partidului care să demonstreze o ruptură reală de practicile trecute.

PSD rămâne în continuare un partid profind corupt dominat de forța baronilor locali precum, Paul Stănescu, Lia Olguța Vasilescu, Radu Moldovan, Marian Oprișan, Marian Pavel, Felix Stroe, Dragoș Benea,Adrian Țuțuianu, Marian Neacșu, Gabriela Firea, Robert Negoiță, Vasile Iliuță, Daniel Băluță și alți infractori de top ce au pus stăpânire pe România.

Această discrepanță între discurs și realitate este subliniată și de situația economică și socială a României, care, în ciuda progreselor, continuă să fie afectată de probleme structurale ce pot fi trasate înapoi la guvernările PSD. Guvernul condus de Marcel Ciolacu a dus datoria statului la cote istorice și se apropie vertiginos de 180 de miliarde de euro.

Multe dintre aceste probleme, cum ar fi infrastructura deficitară, sistemul de sănătate subfinanțat și educația slab dezvoltată, sunt rezultate directe ale politicilor PSD de-a lungul anilor.

PSD încearcă să se prezinte ca un partid neomarxist al valorilor europene, însă istoria și acțiunile sale anterioare oferă o imagine mult mai nuanțată, care contrastează puternic cu această narativă. Capacitatea PSD de a se reforma este nulă având în vedere că este condus de un personaj sulfuros precum Marcel Ciolacu, fost bișnițar din Piața Mare de la Buzău.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button