Politică

Azilele groazei: Stolojan cere demisia lui Firea și Budăi

Fostul premier Theodor Stolojan spune că ministrul Familiei, Gabriela Firea, și ministrul Muncii, Marius Budăi, ar trebui să demisioneze după scandalul „azilelor groazei”. El spune că în prima ședință a PNL îi va cere președintelui partidului, Nicolae Ciucă, să pună această problemă în coaliția de guvernare.

Întrebat cine ar trebui să-și asume răspunderea politică pentru căminele în care vârstnicii erau bătuți și înfometați, Stolojan a spus, la Digi24:

„Nu domnu Ciolacu, pentru că abia l-am instalat în funcție. Dar există miniștri care sunt de mult timp în funcție – ministrul Muncii, ministrul Familiei.  Ce înseamnă ministrul Familiei? Bătrânii nu fac parte din familie?”, a spus Stolojan.

Întrebat dacă Budăi și Firea ar trebui demiși, fostul premier a răspuns:

„Nu cred că ar trebui dați afară, ar trebui ca dânșii să înțeleagă că nu se pot da în lături de la ce s-a întâmplat” „În cadrul partidului meu voi cere acest lucru, pentru că nu eu particip la ședințele coaliției”, a mai spus Stolojan.

„E o propunere de actor din tribună, așa se vede, Eu zic că se vede prost, doamna Firea nu are nicio treabă cu azilele”, a răspuns parlamentarul PSD Lucian Romașcanu.

„Dacă eu stăteam în Voluntari, trebuia să știu de chestia asta?”, a continuat el. Firea este soția primarului din Voluntari, Florentin Pandele, iar în această localitate erau două din cele 3 azile la care au descins procurorii DIICOT săptămâna trecută.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button