Internațional

Iranul, amenințare pentru Israel: anunță că se implică direct în război

Ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian a declarat că în cazul în care Israelul va porni invazia terestră în Fâșia Gaza, atunci este foarte probabil ca Iranul să se implice, iar asta ar conduce la un război regional.

„Dacă măsurile care vizează oprirea imediată a atacurilor israeliene care ucid copii în Fâșia Gaza se vor încheia într-un impas, este foarte probabil ca multe alte fronturi să fie deschise. Această opțiune nu este exclusă și acest lucru devine din ce în ce mai probabil”, a declarat duminică ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian pentru Al Jazeera.

Iranul avertizează că în Fâșia Gaza va fi un adevărat măcel.

„Dacă entitatea sionistă [Israel] decide să intre în Gaza, liderii rezistenței o vor transforma într-un cimitir al soldaților de ocupație”, a adăugat el.

De când gruparea armată palestiniană Hamas a lansat un atac fără precedent în interiorul teritoriului israelian, la 7 octombrie, loviturile aeriene israeliene au ucis peste 2.670 de persoane – un sfert dintre ei copii – și au rănit alte aproape 10.000 de persoane în Gaza, unde se desfășoară o criză umanitară catastrofală.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button