Violeta Alexandru: Cetățeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverințele de venit

Distribuie acest articol!

Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, luni seara, că instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale vor avea acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finanțelor pentru a prelua informații privind adeverințele de venit ale cetățenilor, anunță MEDIAFAX.

„Ministerul Finanțelor a acceptat, după demersuri îndelungate, propunerea ca instituțiile din coordonarea MMPS să aibă acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finanțelor pentru a prelua informații privind adeverințele de venit ale cetățenilor. Mai rămân câteva detalii de pus la punct dar am făcut un pas important”, a scris pe Facebook ministrul Muncii.

Violeta Alexandru spune că această măsură va face ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să facă drumuri de la o instituție la alta pentru a ridica anumite documente de care au nevoie pentru dosarele de pensie.

„O asemenea măsură ridică povara administrativă de pe umerii cetățenilor pentru că nu mai sunt trimiși să aducă adeverințe ci Casa de Pensii sau ANPIS, instituția care plătește beneficii sociale, verifică datele direct la Finanțe. Cetățeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverințele de venit”, a explicat în postarea sa ministrul.

Ea mai spune că această măsură era cu atât mai necesară cu cât „proiectul care ar fi trebuit să ofere, de exemplu, informații despre perioada activă a unei persoane care se pensionează, adică scanarea Cărților de Muncă, a eșuat”.

Sursa: www.stiripsurse.ro


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: