Politică

Viktor Orbán: În toamnă, se aşteaptă ca adversarii Ungariei – imperiul Soros, birocraţii de la Bruxelles şi democraţii din SUA – să acţioneze simultan

În toamnă, se aşteaptă ca adversarii Ungariei – imperiul Soros, birocraţii de la Bruxelles şi democraţii din SUA – să acţioneze simultan cu solicitările lor, pe care nu le putem accepta pentru că nu dorim să ne întoarcem în locul în care vor să ne mâne, în epoca Gyurcsány, a declarat, luni, în Parlament, Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, înainte de ordinea de zi.

Premierul a afirmat că Ungaria este suficient de stabilă din punct de vedere politic şi are o economie suficient de puternică pentru a diminua inflaţia, pentru a proteja pensiile, salariile şi locurile de muncă şi pentru a obţine, anul viitor, din nou, o creştere economică semnificativă. Acesta a mai subliniat că austeritatea nici nu poate intra în discuţie.

Viktor Orbán a spus că Ungaria nu va sprijini Ucraina în nicio problemă pe arena internaţională până când nu vor fi restabilite fostele legi care garantau drepturile maghiarilor care trăiesc în Ucraina Subcarpatică.

La începutul anului şcolar, noua conducere ucraineană a liceului maghiar din Mukachevo, din Ucraina Subcarpatică, a interzis intonarea imnului naţional maghiar şi purtarea culorilor naţionale maghiare la evenimentele şcolare, a afirmat premierul.

De ani de zile, ucrainenii hărţuiesc şcolile maghiare, vor să le transforme în şcoli ucrainene, iar dacă nu reuşesc, vor să le închidă, a afirmat şeful executivului de la Budapesta.

Acesta a subliniat că Guvernul ungar luptă în toate forurile internaţionale pentru drepturile maghiarilor din Ucraina Subcarpatică, în special ale copiilor maghiari.

Premierul a declarat că Ungaria va continua să solicite Bruxelles-ului să sprijine statele membre din Europa Centrală şi să nu trădeze Ungaria în problema cerealelor din Ucraina.

Viktor Orbán a explicat că guvernul nu doreşte ca familiile din Ungaria să coacă pâine din cereale ucrainene de calitate incertă, în loc de cereale autohtone de calitate bună şi garantată.

Politicianul a amintit că anterior a fost impusă o interdicţie în Europa privind furnizarea de cereale ucrainene, în septembrie însă autorităţile de la Bruxelles au ridicat interdicţia în favoarea Ucrainei. Aceasta este o încălcare gravă a intereselor ţărilor din Europa Centrală şi îi ruinează şi pe fermierii unguri, motiv pentru care Ungaria împreună cu Polonia şi Slovacia au impus o interdicţie de import pentru 23 de produse agricole din Ucraina, a precizat prim-ministrul.

Viktor Orbán s-a declarat convins că decizia Bruxelles-ului de a opri Europa de la aprovizionarea cu energie rusească este contrară intereselor continentului. Acesta a adăugat: “Momentan nu avem puterea necesară să împiedicăm acest lucru”.

Şeful executivului de la Budapesta a mai afirmat că strategia politicii externe a Ungariei faţă de Orient funcţionează, iar un angajament important al guvernului naţional este să menţină securitatea energetică a Ungariei şi să construiască o economie energetică care să-i garanteze independenţa, în pofida tulburărilor de pe piaţa mondială a energiei.

Premierul a declarat că scopul guvernului este să reducă impactul negativ al deciziei Bruxelles-ului; Turcia şi lumea turcică joacă un rol strategic în aprovizionarea cu energie a Europei, astfel că, pe parcursul verii, Ungaria a stabilit o cooperare energetică cu Turcia, Azerbaidjan şi Qatar.

Potrivit evaluării lui Viktor Orbán, Ungaria face parte din clubul campionilor în lupta pentru climă, deoarece, începând din anul 1990, şi-a redus emisiile de carbon, iar în acelaşi timp a crescut producţia economică. Prin construirea Centralei nucleare Paks 2, prin prelungirea duratei de viaţă a Centralei nucleare Paks 1, prin majorarea capacităţilor de energie solară şi prin construirea unor centrale electrice de rezervă facem ca Ungaria să devină independentă, a declarat politicianul de la Budapesta.

Acesta a mai afirmat că, în Ungaria, nu va exista nicio cotă de migranţi sau ghetou de migranţi. În opinia sa, în toamnă, dezbaterea pe tema migraţiei dintre Bruxelles şi Guvernul ungar se va aprofunda şi se va extinde.

Viktor Orbán a precizat că violenţa migranţilor este în creştere, iar pe insula Lampedusa dau deja impresia unei “armate invadatoare”. Bruxelles-ul solicită Ungariei să-i lase pe aceşti migranţi să intre în ţară şi să creeze o tabără de migranţi, un ghetou de migranţi, pentru zeci de mii de persoane, a mai adăugat premierul.

Acesta a transmis că nu este nevoie de o cotă de migranţi, ci de un gard la frontieră şi de poliţişti de frontieră, că problema nu trebuie adusă aici, ci ajutorul trebuie dus acolo. Ungaria este pregătită să joace un rol mai puternic în zonele de criză, inclusiv în regiunea Sahel, unde stituaţia se intensifică, a explicat Orbán.

Acesta a adăugat că o soluţie europeană va fi găsită doar dacă Bruxelles-ul acceptă ca în UE să intre doar acele persoane ale căror cereri au fost evaluate în prealabil şi ale căror intrare a fost deja autorizată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button