VIDEO* Soţ şi soţie din Prahova, morţi după ce au fost vaccinaţi anti-COVID. Fiica, în stare gravă la ATI

Soţ şi soţie din Prahova, morţi după ce au fost vaccinaţi anti-COVID. Marilena și Gheorghe Dulgheru, din satul Minieri, comuna prahoveană Filipeștii de Pădure, au murit la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti la un interval de 14 ore distanţă.

Cei doi s-au vaccinat anti-covid cu prima doză cu serul Pfizer, după cum susţine fiul victimelor, conform Observatorul Prahovean.  Şi sora sa, care locuia în aceeași casă cu părinții, este internată în stare gravă în spital, tot cu COVID, după ce s-a imunizat cu prima doză din AstraZeneca.

Marilena Dulgheru (66 de ani) a murit pe 18 martie, la ora 15:40, iar soțul său pe 19 martie, la ora 6:30. Pe certificatul de deces al femeii,  cauza directă a morţii este insuficiența cardio-respiratorie severă, stări morbide: disfuncție multiplă de organe și bronhopneumonie cu sars-cov 2. Legiştii mai precizează că femeia suferea de diabet zaharat tip 2 și hipertensiune arterială.

În schimb, pe certificatul de deces al soțului său, Gheorghe Dulgheru (71 ani), figurează infecția cu coronavirus, insuficiență cardio-respiratorie severă, cardiopatie ischiemică și hipertensiune arterială.

Potrivit sursei citate, fiul soţilor a povestit cum şi-a pierdut părinţii.

„Înainte de a face vaccinul, cei doi s-au simțit mai rău, fiind răciți. Vorbeam zilnic cu ei la telefon. Mi-au spus că se duc să facă vaccinul, erau foarte încrezători în el. Pe data de 3 au mers la Spitalul Municipal Câmpina și au făcut vaccinul anti-covid de la Pfizer.

Acolo, situația s-a schimbat dramatic. Mama a leșinat acolo imediat după vaccin. A trebuit să stea vreo oră și jumătate la spital, până și-a revenit, să poată pleca spre casă.

Din momentul acela mama nu a mai putut să mănânce nimic. Starea ei s-a agravat și pe 6 martie am chemat ambulanța.

Atât mama, cât și tatăl meu au ajuns prima dată la spitalul județean de urgență din Ploiești, apoi au fost transferați la Movila (n.r. secția de boli infecțioase a spitalului județean) unde au stat o zi sau două apoi au ajuns din nou la județean, dar la secția de terapie intensivă.

Mama a murit pe 18 martie, la ora 15:40, iar tata pe 19 martie, la ora 6,30 dimineața. Pe certificatele de deces apare covid.

Sora mea, vaccinată cu prima doză din AstraZeneca, este la terapie intensivă în stare gravă”, a spus fiul soţilor din Prahova care au murit după vaccinare.

Fiul victimelor susține că în urma tragediei îi sfătuiește pe cei care vor să se vaccineze să-și facă testul covid înainte de administrarea serului.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat, despre cazul celor doi soţi morţi, că „datele preliminare pe care le am, am vorbit cu şefa DSP Prahova, cele două persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, cu o formă severă, care a evoluat nefavorabil”.

„S-a mai discutat despre vaccinarea la persoanele care sunt fie în perioada de incubaţie, fie cu infecţia asimptomatică SARS-COV-2. În niciun caz nu creşte riscul de evoluţie nefavorabilă.

Vaccinarea nu influenţează cursul evoluţiei naturale a bolii. Urmează să se realizeze evaluările fiecărui caz în parte”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

%d blogeri au apreciat: