Internațional

Ungaria desecretizează un raport al serviciilor secrete: ISIS, al-Qaida şi Hamas sunt deja prezente la graniţa dintre Serbia şi Ungaria

Liderul grupului parlamentar al Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, a făcut public un raport al serviciilor secrete maghiare care evaluează legăturile dintre migraţie şi terorism, iar politicianul spune că organizaţii teroriste cunoscute, precum ISIS, al-Qaida şi Hamas, sunt deja prezente la graniţa dintre Serbia şi Ungaria, relatează MTI.

Máté Kocsis, liderul grupului parlamentar Fidesz, a distribuit joi, pe Facebook, un link către raportul serviciilor secrete ungare, datat 25 octombrie, şi spune că documentul evidenţiază clar că politicile “iresponsabile“ de migraţie ale Bruxelles-ului reprezintă un risc clar pentru securitatea Europei.

Máté Kocsis comentează că organizaţii teroriste cunoscute, precum ISIS, al-Qaeda şi Hamas, sunt deja prezente la graniţa dintre Serbia şi Ungaria. Acesta mai spune că în regiune circulă tot mai multe informaţii despre atacuri teroriste care vizează ţări europene.

De asemenea, politicianul subliniază că talibanii sunt prezenţi în Voivodina, mulţi traficanţi de persoane având legături cu liderii guvernului taliban din Afganistan şi cu membrii grupării teroriste Haqqani. Máté Kocsis susţine că serviciul secret al talibanilor a preluat controlul direct asupra activităţii traficanţilor afgani. Acesta a mai scris că, la frontieră, violenţele şi utilizarea armelor au devenit un eveniment obişnuit.

“Terorismul trebuie combătut prin toate mijloacele! UE trebuie să sprijine securitatea frontierelor ungare! Este nevoie de o nouă politică de migraţie la Bruxelles”, conchide Máté Kocsis.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button