InternaționalJUSTIȚIE

Un tribunal italian dispune analizarea vaccinurilor pe bază de ARN mesager

Un tribunal italian, sesizat de către un cetăţean care se opune vaccinării împotriva covid-19, a dispus să se analizeze în laborator vaccinuri cu ARN mesager (ARNm), anunţă sâmbătă avocata reclamantului, relatează AFP.

Tribunalul din Pesaro, în apropiere de San Marino (est), a însărcinat un expert să identifice conţinutul vaccnurilor împotriva covid-19 cu ARN mesager – Moderna şi Pfizer-BioNTech.

Aceste analize urmează să fie realizate în septembrie, precizează avocata Nicoletta Morante.

Este vorba, apreciază ea, despre ”o premieră în Italia şi poate în Europa”.

Reclamantul, care a fost bolnav de covid-19 în trecut, este un bărbat în vârstă de 50 de ani care munceşte în învăţământ, a cărui activitate impune, în Italia, o vaccinare anticovid obligatorie.

Refractar, bărbatul a fost sancţionat administrativ, potrivit lui Nicoletta Morante.

În afară de faptul că ”el cere să se stabilească dacă vaccinarea persoanelor vindecate de covid-19 îndeplineşte criteriul unei bune administrări a medicinei”, el vrea să ştie ce proteine sunt prezente în aceste vaccinuri şi dacă acestea conţin ”excipienţi de uz non-uman sau periculoşi pentru sănătate”, potrivit rezumatului plângerii.

Tratamentul cu ARN mesager le permite celulelor să reproducă proteine prezente în virus – ”antgene” – cu scopul de a obişnui sistemul imunitar să îl recunoască şi să-l neutralizeze.

În baza plângerii depuse în dreptul civil la Pesaro, avocata a prezentat avizul unui medic cercetător, prezentat ca fiind un virusolog independent, care estimează că vaccinurile cu ARN mesager nu îndeplinesc funcţia de protecţie pentru care sunt injectate.

Aceste vaccinuri, scrie el în plângere, ”nu au conformarea funcţională declarată”, iar răspunsul imunitar pe care-l declanşează ”este ineficient”.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 12 miliarde de doze de vaccin anticovid au fost administrate în lume, iar 60% din populaţia mondială a foct vaccinată cu două doze de vaccin împotriva covid-19.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button