Internațional

Turcia a aprobat aderarea Suediei la NATO

Parlamentul turc a ratificat marţi seara aderarea Suediei la NATO, marcând încheierea a 20 de luni de negocieri între Ankara şi Stockholm, transmite AFP.

Candidatura suedeză, care necesită acum unda verde din partea Ungariei, a fost aprobată cu o majoritate covârşitoare.

Ministrul suedez de externe, Tobias Billstrom, a declarat marţi că nu vede de ce ar negocia cu Ungaria asupra aderării ţării sale la NATO, după ce a guvernul suedez a primit din partea celui ungar o invitaţie pentru a discuta despre aderarea Suediei la Alianţă.

„La summitul (NATO) de la Madrid anul trecut, Ungaria (…) a acordat Suediei statutul de invitat” în vederea aderării, fără a exprima rezerve, a reacţionat în faţa presei ministrul suedez de externe Tobias Billstrom „Nu văd deci vreun motiv pentru a negocia astăzi” cu Ungaria, a indicat acesta.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a promis în luna iulie că Ungaria nu va amâna în continuare ratificarea aderării Suediei dacă Turcia îşi ridică obiecţiile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button