PoliticăȘtirile 60m.RO

Toți liderii PSD au fost la convenția națională a PRO România. Are loc revenirea la haită?

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea au fost la convenția națională a PRO România, asta deși ambele partide se bat practic pe același electorat. Tăriceanu nu a fost nici el lipsit de la această adunare a celor care în ultimii 30 de ani s-a ocupat de administrarea țării.

Partidul lui Victor Ponta l-a pierdut recent pe fostul premier Mihai Tudose. De altfel acesta chiar a fost huidit atunci când în sală Marcel Ciolacu, președintele PSD, i-a spus numele în cadrul unui discurs. Fostul premier în recomandase lui Ciolacu să refuze invitația de participare la eveniment.

Dar președintele a fost acolo și cu un mesaj clar: de la tribuna partidului a cerut foștilor colegi să revină în PSD: „Revenind mă uit în sală și văd mulți colegi. În minte îmi vin vorbele mamei mele, atunci când eu și frații mai întârziam, ea ne spunea: Hai treceți o dată acasă”.

PRO România a reușit la alegerile europarlamentare să duc la Bruxelles doi deputați europeni. Între timp a suferit pierderi grele, Mihai Tudose revenind în interiorul PSD, acolo de unde plecase.

Partidul se află în căutarea unui posibile fuziuni și alianțe care i-a oferi din nou acces în parlament. Și Tăriceanu este interesat de contopirea forțelor pentru a putea supraviețui politic.

sursa: www.mediafax.ro

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button