Internațional

SUA retrage familiile personalului diplomatic din Belarus

Statele Unite au ordonat luni membrilor de familie ai angajaţilor săi guvernamentali din Belarus să părăsească această ţară, care are relaţii apropiate cu Rusia, şi au avertizat împotriva călătoriilor pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Moscova pe tema crizei ucrainene, informează marţi Reuters.

Departamentul de Stat a informat că această decizie a fost luată din cauza unei creşteri neobişnuite şi îngrijorătoare a activităţii militare ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina, informează Agerpres. 

„Cetăţenii americani aflaţi în Belarus sau care intenţionează să călătorească în Belarus ar trebui să fie conştienţi de faptul că situaţia este imprevizibilă şi tensiunea este sporită în regiune”, conform Departamentului de Stat.

Washingtonul solicitase deja pe 23 ianuarie plecarea familiilor diplomaţilor americani din Kiev „din cauza ameninţării persistente a unei operaţiuni militare ruseşti”. Personalul local şi cel neesenţial pot, de asemenea, să părăsească ambasada din Ucraina, dacă doresc.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. S-au inteles bine de tot Yankeii et companay cu Rusii sa puna ma ieftin pe economia Ucrainei.
    Atat Putin cat si Lavrov au spus clar ca Rusia nu va ataca Ucraina, si nu o va face, fiindca au prea mult de pierdut, atat ca imagine, cat si dpdv al costurilor militare, de marfuri, si logistica. Donbasul va deveni republica sau doua republici de tip Transnistria – zona de tampon, controlata de facto, dar nu de jure, de Rusia. Iar Americanii si unele tari Europene evacuand ambasadele si cetatenii lor din Ucraina nu fac nimic altceva decat sa sugrume capacitatea Ucrainei de a se finanta si functiona normal (comercial si economic). Occidentalii vor jefui si mai mult Ucraina. Mie mi-e mila de sutele de mii de Romani asupriti care traiesc acolo, in fata carora Guvernul Romaniei si celelalte partide nu schiteaza nici cea mai mica compasiune. In timp e Geoana, in loc sa stea pe la biroul lui din NATO, tot da interviuri in presa si pe net in podcasturi, ca sa-si faca reclama si sa ne spuna noua ce sanctiuni dure NATO va impune Rusiei – si mai au tupeul Yankeii sa dea lectii Europenilor ca sunt prea dependenti de importurile de combustibil din Rusia, in timp ce Americanii importa de rup petrol de la Rusi. Tastati in google ” US imports oil from russia ” si uitati-va pe toate articolele din presa, inclusiv siturile guvernamentale SUA, si veti vedea acest adevar, dupa care sa contrastati cu ipocrizia Washingtonului. Statele din Europa de Est sunt intre doi mari lupi. Polonia spre exemplu ar putea sa fie independenta energetic, dar ii dau in cap astia cu Green-Dealul lor. N-ai cum sa treci la energie verde fara sa-ti asigure Rusii tranzitia, sau sa-ti decimezi populatia la propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button