Politică

Stolojan: Ciucă va fi candidatul PNL la prezidențiale

Liberalul Theodor Stolojan a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că dacă premierul Nicolae Ciucă performează în continuare ca până acum şi dacă cota lui de încredere creşte în continuare, nu vede de ce nu ar fi şi un bun candidat de preşedinte.

”Să ştiţi că dacă performează în continuare ca până acum, ca prim-ministru şi dacă cota lui de încredere creşte în continuare, nu văd de ce nu ar fi şi un bun candidat de preşedinte”, a spus Stolojan.

El a precizat că în PNL, deocamdată ”nu vede un alt lider care să aibă aceeaşi încredere sau să ajungă la aceeaşi încredere ca Nicolae Ciucă”.

Despre schimbarea recentă a liderului PNL, Stolojan a arătat că decizia a avut legătură cu faptul că partidul ajunsese sub 20%, la 14,15 la sută, iar premierul Ciucă avea o încredere foarte mare, aproape cea mai mare dintre liderii de acum, în timp ce Florin Cîţu era undeva sub 10 la sută, la 6 sau 7 la sută.

”Partidul politic sesizează imediat că treaba nu e în regulă, acesta este primul argument foarte puternic, cred că a fost argumentul principal care a determinat această mişcare, în speranţa că PNL îşi va recăpăta simpatizanţii.

Stolojan a mai afirmat că speranţa este că se va produce acest transfer de încredere de la premier la electoratul PNL. ”Consider că PNL va ajunge la 20 la sută şi va trece de 20 la sută începând cu luna viitoare”, a mai spus el.

Fostul lider PNL a precizat că un alt motiv a fost cel din coaliţie. Stolojan a arătat că au apărut anumite luări de poziţie ale lui Florin Cîţu, care au fost considerate de către unii ca atacuri la guvern, deşi semnala nişte lucruri corecte, dar într-o coaliţie, cu PSD, trebuie să faci compromisuri, pentru că altfel nu funcţionează coaliţia.

Theodor Stolojan a mai spus că el îşi doreşte ca această coaliţie să ducă la bun sfârşit această guvernare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button