SocialȘtirile 60m.RO

Sondaj global: pentru 80% dintre companii, lucrul la distanță a devenit o obișnuință, fără modificări ale salariului angajaților

80% din companiile participante la sondajul global PwC ”The future of remote work” arată că adoptarea lucrului la distanță este noua normă pe piața muncii, potrivit unui comunicat al companiei de consultanță.

Peste 53% dintre cele 300 de companii participante la sondaj spun că au creat și implementat deja o politică în acest sens, iar din restul de 47%, mai mult de jumătate anticipează că vor îmbunătăți sau implementa o politică de muncă de la distanță până la sfârșitul anului 2020.

Principalele trei priorități în conceperea politicilor de adoptare a muncii la distanță sunt sănătatea și siguranța angajaților, menționată de 70% dintre respondenți, îmbunătățirea experienței angajaților (65%) și atragerea și reținerea talentelor cheie (60%).

”Lucrul la distanță a devenit o parte esențială a noii normalități, companiile fiind forțate în multe cazuri să se adapteze pentru a-și putea continua activitatea. Temerile inițiale că productivitatea muncii va scădea au fost infirmate după primele luni de pandemie, însă rămâne de văzut dacă tendința se păstrează pe termen mediu și lung. Mulți angajați au început să resimtă negativ lipsa interacțiunii directe cu partenerii și colegii și să-și dorească o revenire la birou. În orice caz, lucrul de la distanță va fi o opțiune pe termen lung și cele mai multe companii vor continua să o aplice”, spune Daniel Anghel, Partener, Liderul serviciilor fiscale și juridice PwC România.

Pe măsură ce restricțiile locale s-au relaxat, majoritatea companiilor au permis accesul angajaților la birou, în anumite condiții și respectând normele de siguranță și sănătate. Cu toate acestea, 45% dintre companii nu vor solicita angajaților întoarcerea la birou, iar 21% anticipează o abordare hibridă între munca la distanță și lucrul la birou.

Sondajul a fost realizat în rândul a peste 300 de companii la nivel global.

Sursa: G4Media

  • Liviu Avram: Horia Constantinescu, un psihopățel
    Horia Constantinescu, șeful ANPC până joi, iar de acum candidat al PSD la Primăria Constanța, nu e decât un psihopățel bolnav de imagine și obsedat doar de faima personală. E opinia jurnalistului Liviu Avram. „Puii vopsiti” nu e prima ispravă a lui Cosntantinescu. „Puiul galben și dușmanul său Aștept momentul în care presa care îl cultivă …
  • Grindeanu scumpește din nou biletele de tren deși ne deplasăm cu viteza melcului
    Directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa, omul de casă al ministrului Sorin Grindeanu, a aprobat o nouă majorare de tarife la CFR Călători, după cea făcută în luna decembrie a anului trecut. Noile tarife vor intra în vigoare luni, 1 aprilie.  Traian Preoteasa și-a pus semnătura pe Decizia nr. 33 a directorului …
  • Cornel Nistorescu: Puiul vopsit și unii mai proști ca găinile
    Ne-am întrecut peste măsură! Pentru lămurirea disputei cu puiul vopsit, ziarul Cotidianul oferă un premiu substanțial.  Oferă chiar lui Horia Miron Constantinescu o vacanță gratuită la mare (evident, cu familia) dacă reușește să vopsească un pui de găină pe care cumpărătorii să nu-l distingă într-un galantar. Și să nu-l pună pe fugă pe șeful ANPC. …
  • De anul viitor PSD și PNL vor crește taxele și impozitele pe proprietăți. Și nu numai
    Taxele şi impozitele pe proprietăţi (imobile şi terenuri), colectate şi utilizate de autorităţile locale, vor creşte în 2025, după intrarea în vigoare a prevederilor stabilite prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 16/2022, care schimbă esenţial modul de calcul al acestor taxe, potrivit unei analize EY România. „Anul 2025 pare atât de îndepărtat acum, când abia a …
  • Mai bine de o treime dintre cei peste 17.000 de angajaţi Carrefour sunt plătiţi cu salariul minim pe economie
    Salariul minim pe economie e de 2.079 de lei net pe lună ♦ O parte dintre angajaţii Carrefour de pe plan local au demarat un protest, ca urmare a faptului că salariile le-au fost reduse odată cu taxarea tichetelor de masă cu încă 10%, respectiv contribuţia la asigurările sociale de sănătate. Mai bine de o treime dintre …
Back to top button