Politică

Sondaj CSPC pentru primăria Ploiești: Alexandru Săraru îi ia fața lui Andrei Volosevici în cursa pentru primăria Ploiești

Lupta pentru primăria Ploiești pare a fi extrem de strânsă între candidații celor trei partide parlamentare, PSD, PNL și AUR, conform unui sondaj realizat de Centrul de Studii Politice și Sociologice, în luna mai, la comanda 60m.ro. Nouă candidați s-au înscris în cursa pentru Primăria Ploiești.

Este vorba de Bogdan Nica PNL, Andrei Volosevici PSD, Alexandru Săraru AUR, Mihai Polițeanu independent, Simona Dolniceanu Partidul România în Acțiune, Răzvan Enescu Alianța Dreapta Unită, Cristina Cochinescu Partidul România Echitate Comunitate Onestitate, Marian Doru Partidul Patrioților, Cătălin Beciu Partidul Național de Centru.

Potrivit sondajului  realizat de Centrul de Studii Politice și Sociologice la comanda Agenţiei de presă 60m.ro, Alexandru Săraru de la AUR conduce în intenția de vot cu 25%, fiind urmat îndeaproape de actualul edil Andrei Volosevici ex-PNL actualmente PSD cu 23% și candidatul PNL Bogdan Nica cu 19%. ADU ar obține doar 8%, în timp ce restul candidaților intră în marja de eroare. De asemenea 15% dintre cei intervievați spun că nu s-au decis s-au nu merg la vot, fiind dezamăgiți de oferta electorală slabă pentru primăria municipiului Ploiești.

Datele au fost culese în perioada 11 – 18 mai, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.103 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Alexandru Săraru AUR – 25%

Andrei Volosevici PSD -23%

Bogdan Nica PNL – 19%

Răzvan Enescu Alianța Dreapta Unită – 8%

Simona Dolniceanu Partidul România în Acțiune – 4%

Marian Doru Partidul Patrioților – 2%

Cătălin Beciu Partidul Național de Centru – 2%

Cristina Cochinescu Partidul România Echitate Comunitate Onestitate – 1%

Mihai Polițeanu independent – 1%

NU știu/NU votez – 15%

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Nu mă miră că oricine îi ia fața lui Voloșevici. Acum traseistul a sărit în barca psd. Mișto. A vrut să facă rău psd. A reușit să zicem, dar ne-a și chinuit 4 ani cu zero realizări. Acum mă aștept la alți 4 ani ratați, oricine vine la primărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button