PoliticăȘtirile 60m.RO

Sondaj CSPS: AUR conduce detașat în intenţiile de vot pentru alegerile europarlamentare

AUR este creditat cu 34% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, PSD și PNL cu 27%, ADU cu 25%, UDMR cu 7%, Reper cu 4%, iar SOS cu 3%, conform unui sondaj realizat de Centrul de Studii Politice și Sociologice, în luna mai, la comanda 60m.ro.

Datele indică o scădere puternică pentru PSD și PNL, în timp ce AUR are o creştere de peste 6 procente, comparativ cu sondajul din luna aprilie. Mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi spun că vor vota la alegerile europarlamentare cu partidul care îi poate reprezenta cu demnitate la Bruxelles.

O treime dintre alegători declară însă că vor avea opţiuni politice diferite la europarlamentare şi la primărie. Datele Centrului de Studii Politice și Sociologice arată că o să avem iar o surpriză de proporții din parte AUR, având în vedere că la alegerile din 2020 era cotat în sondajele plătite de PSD și PNL la 3%, iar în seara de 6 decembrie 2020 s-a dovedit că AUR a obținut 10% din voturile românilor. Românii sunt extrem de nemulțumiți de nivelul de trai și spun că trăiesc mai rău ca acum 10 ani în proporție de 51%, iar 70% consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită.

Sondajul de opinie a fost realizat de Centrul de Studii Politice și Sociologice la comanda Agenţiei de presă 60m.ro. Datele au fost culese în perioada 7 – 15 mai, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 2.613 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button