Știrile 60m.RO

Sondaj Avangarde: Dacă duminică ar fi alegeri – Piedone – 44%, Nicușor Dan – 27%, Cătălin Cîrstoiu – 16%, Mihai Enache (AUR) – 10%

Un sondaj făcut de Avangarde la comanda Digi24 arată că dacă duminică ar fi alegeri, bucureștenii ar vota Cristian Popescu Piedone cu 44%, Nicușor Dan – 27%, Cătălin Cîrstoiu – 16%, Mihai Enache (AUR, 10%).

Sondajul mai arată că dacă Piedone nu ar candida, Nicușor Dan ar câștiga primăria Capitalei cu 41%, urmat de Cătălin Cîrstoiu cu 29% și Mihai Enache – 27%.

Din punct de vedere al încrederii pe care o acordă bucureștenii, sondajul arată că fostul primar PSD Gabriela Firea înregistrează cel mai mare procent negativ, de 70% (din notorietate 100%), urmată de Sebastian Burduja (66%, dar dintr-o notorietate redusă), Nicușor Dan (61%), Cătălin Cîrstoiu (57%) Robert Negoiță (53%), Daniel Băluță (51%), Cristian Popescu Piedone (38%).

În același sondaj, bucureștenii și-au exprimat nemulțumirile (întrebări deschise) în raport cu viața pe care o trăiesc în București: 18% aglomerația în trafic, 18% spitale, 13% infrastructura rutieră, 11% educație, școli, grădinițe, creșe, 7% locuri de parcare, 6% mizeria, 5% parcuri, 5% drogurile, căldura/termoficarea nu a fost menționată de bucureșteni într-un număr semnificativ, drept pentru care a fost notată la ”Altele”, alături de alte teme minore menționate de bucureșteni.

Sondajul a fost realizat față în față, la domiciliile bucureștenilor, imediat după anunțarea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu, a precizat Marius Pieleanu, directorul casei de sondare Avangarde.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Interesant sa vedem cum ar fi aratat rezultatele alegerilor din Bucuresti daca ar fi avut loc in acest moment. Se observa o crestere a popularitatii lui Cristian Popescu Piedone si a lui Nicusor Dan, dar si aparitia unor nume noi cum ar fi Catalin Cirstoiu si Mihai Enache. Este de remarcat faptul ca fostul primar PSD Gabriela Firea se bucura de un procent foarte mare de respingere din partea bucurestenilor, iar acestia isi exprima nemultumirile legate de diverse aspecte ale vietii in Bucuresti. Sondajul este un instrument util pentru a intelege preferintele si nevoile cetatenilor si trebuie luat in considerare in planificarea viitoarelor actiuni politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button