SĂNĂTATE

Sindicaliștii din Sănătate anunță proteste săptămâna viitoare și GREVĂ GENERALĂ în spitale, peste o lună

Sindicaliștii din Sănătate au anunțat, duminică, după întrunirea Consiliului de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară”, că s-a decis continuarea protestelor până la grevă generală dacă revendicările nu sunt soluționate de guvernanți.

Consiliul a hotărât că acțiunile de protest vor continua și se vor accentua.

”Federația „Solidaritatea Sanitară” are în plină desfășurare protestul numit Demisia din contractele de gărzi suplimentare (CIM-urile cu timp parțial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază), la care au aderat până în acest moment 1128 de medici. Această acțiune își arată deja primele rezultate, mai multe spitale mari anunțând că nu vor putea acoperi gărzile din cauza acestei forme de protest”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

Conform Federației ”Solidaritatea Sanitară”, calendarul acțiunilor de protest este următorul:

  • 29 iunie 2023 – Lansarea unui protest inovativ și transmiterea solicitărilor de încheiere a Acordului și Procedurii pentru grevă;
  • 06 iulie 2023 – Pichetarea unităților sanitare din țară;
  • 12 iulie 2023 – Organizarea unui nou Miting național al angajaților din Sănătate în Piața Victoriei;
  • 19 iulie 2023 – Greva de avertisment;
  • 27 iulie 2023 – Greva generală.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button