Politică

Ședință de Guvern luni, pentru a închide și școlile private timp de două săptămâni

Guvernul României se reunește în ședință luni, la ora 11:00, potrivit Agendei Premierului, publicată de instituție. Ședința are ca scop închiderea activității pentru școlile private timp de două săptămâni, cât sunt închise și cele de stat.

Acest lucru a fost posibil fiindcă un articol din Hotărârea CNSU 91 nu a mai ajuns în Hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial. Acest articol era cel care prevedea închiderea școlilor private de luni.

Acest lucru s-ar fi întâmplat la nivelul Secretariatului General al Guvernului, înainte de trimiterea actului normativ la Monitorul Oficial.Modificarea s-ar fi petrecut la presiunea unor instituții de învățământ private. Secretariatul General al Guvernului este cel care se asigură de redactarea corectă a actelor normative și de coerența acestora, din punct de vedere al tehnicii legislative.

Pe subiect, Asztalos Csaba, președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, l-a contrazis pe ministrul Cîmpeanu – Sorin Cîmpeanu susținea că nu poate reglementa vacanța pentru școlile private fiindcă nu are niciun temei legal. Asztalos a spus că ministrul, „pentru rațiuni de sănătate publică, poate dispune închiderea școlilor și la particular”.

Referitor la decizia de a aplica doar școlilor de stat măsura închiderii, Asztalos a mai spus că „o diferențiere, în sensul în care se permite școlilor private să desfășoare cursuri, e un tratament diferențiat nejustificat, adică o discriminare”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button