Politică

Scholz: România, Croaţia şi Bulgaria ”îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a deveni state membre cu drepturi depline” în Spaţiul Schengen

Statele UE România, Croaţia şi Bulgaria ”îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a deveni state membre cu drepturi depline” în Spaţiul Schengen, care nu necesită verificarea paşapoartelor pe teritoriului blocului comunicat, a declarat, luni, cancelarul german Olaf Scholz, relatează Reuters.

”Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice în ceea ce priveşte calitatea de membru cu drepturi depline. Voi face demersuri pentru a-i vedea membri cu drepturi depline”, a declarat Scholz.

Cancelarul german a mai precizat că Spaţiul Schengen este ”una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene, iar noi ar trebui să o protejăm şi să o dezvoltăm”.

El a subliniat că trebuie ”eliminate decalajele” din cadrul Uniunii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button