Rudnițchi: PSD revine la manipulare și minciună.

Constantin Rudnițchi critică atitudinea PSD și acuză partidul că revine la practicile ce l-au consacrat: manipulare și minciună.

„PSD revine la vechile obiceiuri din campania electorală. Manipulare și minciună. Lansează în spațiul public mesaje înșelătoare și încearcă să-i prostească pe alegători. Se folosește de imaginea unor persoane cu notorietate în clipuri electorale și, mai grav, de instituții publice, având convingerea că orice le este permis.
Nu vezi mereu o atitudine atât de tranșantă din partea băncii centrale ca în comunicatul emis, astăzi, în care reclamă folosirea abuzivă a BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD.
Am urmărit clipul PSD la care face trimitere comunicatul BNR și am văzut o mizerie marca PSD în campaniile electorale. Adună fapte, declarații, și recente și mai vechi (de 10-11 ani), pune laolaltă economiști cu politicieni, opinii exprimate în nume personal, acreditând ideea că sunt poziții oficiale ale băncii centrale, toate aruncate în troaca electorală a PSD, ca să lanseze concluzia că PNL va reduce salarii, pensii, ajutoare sociale și va crește taxele și impozitele. Extrase din ideile lui Lucian Croitoru (consilier al guvernatorului BNR) de acum mai mult de un deceniu, ale lui Valentin Lazea (economist-șef al băncii centrale) care nu angajează BNR, iar oamenii au spus tranșant acest lucru, alăturate declarațiilor lui Emil Boc din anii 2009 -2010, cu ale lui Ludovic Orban de anul acesta.
Câtă mizerie să amesteci declarații vechi și noi făcute în nume propriu de economiști și să induci ideea că ele sunt poziții oficiale ale BNR.
Mi-ar plăcea să văd un clip electoral al PSD care să sintetizeze activitatea la Primăria sectorului 1 a lui Daniel Tudorache. Succint, ar arăta astfel: Tudorache a ascuns sume de bani obținute ilicit prin intermediul fostei soții și a menajerei sale în valoare de peste 1,6 milioane euro, potrivit DNA. Aceasta ar fi campania electorală pentru Tudorache – aflat pe locul al doilea pe listele de candidați ale PSD pentru alegerile parlamentare (la Camera Deputaților). Un alt clip ar fi un laudatio pentru Adrian Năstase, că a reușit performanța de a fi singurul premier al României care a făcut pușcărie. Altul, despre „abilitatea” PSD de a compromite mișcările sindicale prin racolarea de lideri ai lor (ultimul, Dumitru Coarnă, candidat la Camera Deputaților, primul pe lista de la Călărași).
Acest clip electoral mi-a reamintit evenimente trecute care arată că PSD este în stare de mult mai mult. În 1990, a adus pe străzile Bucureștiului români care să-i bată pe români și a reactivat motoarele manipulării specifice anilor din comunism. În august 2018, a acționat aproape la indigo, deosebirea a fost că, fiind în NATO și în Uniunea Europeană, agresiunea a trebuit să îmbrace haina democrației, și a trimis în stradă o instituție de forță care a acționat cu brutalitate împotriva mulțimii adunate în Piața Victoriei care protesta împotriva încălcării pricipiilor democratice și a statului de drept de către, ce să vezi, tot de un guvern PSD.
Mi-a amintit de anii ’90 și de guvernările pesediste (sau cum se numeau ei atunci, PDSR) care au stat la originea apariției baronilor locali ș.a.”.

%d blogeri au apreciat: