Robu, out de la șefia PNL Timiș

Alin Nica, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, ales la scrutinul de ieri, 27 septembrie, a declarat pentru Site-ul Banatul azi, că Nicolae Robu ar fi decis să renunțe și la președinția organizației județene Timiș a PNL, după ce a pierdut, lamentabil și cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei, în favoarea candidatului USR, Dominic Samuel Fritz.

„Nouă ne-a spus ieri, după anunțarea rezultatelor la alegerile locale, că asta e direcția, dar, până la această oră nu a depus nici un documet scris legat de demisia sa din funcția de președinte a organizației PNL Timiș”, a declarat, pentru Cotidianul.ro, Alin Nica, noul președinte al Consiliului Județean Timiș și membru PNL. Nica era, oricum, unul dintre cei mai înveșunați contestatari ai fostului primar și șef liberal pe județ, Robu Nicolae, alături de Dănuț Groza, primarul reales din orașul Sânnicolau Mare. Cei doi l-au contestat, vehement, pe Robu la conducerea filialei județene PNL Timiș, dar, de fiecare dată scandalul a fost aplanat din inițiativa conducerii centrale a partidului.

Chiar și la 24 de ore după scrutinul electoral pentru desemnarea noului primar al Timișoarei, Nicolae Robu, primar în exercițiu în legislaturile 2012-2016 și 2016-2020, nu-și poate explica cum a pierdut alegerile în favoarea lui Dominic Fritz. Liberalul Robu nu înțelege că, în opt ani de mandat, a fost catalogat ca „cel mai mincinos” primar pe care l-a avut Timișoara de la 23 august 1944 și până azi și, că, s-a plasat singur în afara unel realități pe care nu a mai perceput-o. Plus că a pierdut, așa cum se întâmplă în cele mai multe cazuri, lupta pe care, singur, a declanșat-o cu presa.

Cel care ar avea cele mai multe șanse să ocupe funcția de președinte al organizației județene PNL Timiș este, Alin Nica, chiar noul președinte ales al Consilului Județean Timiș. Nu se știe care va fi soarta lui Alin Augustin Popoviciu, secretar general al PNL Timiș, care, în ultima perioadă s-a aliat cu Nicolae Robu și au promovat, în funcții publice, mai mulți membri PNL, dar care pot fi catalogați mai degrabă la analfabeți funcționali, decât la capitolul „tehnocrați”.

%d blogeri au apreciat: