Politică

Rectorul portocaliu, Cristian Preda, o ajută pe Roberta Anastase: Exmatriculată de la doctorat după șapte ani, Anastase a obținut o prelungire

Exmatriculată de la doctorat după șapte ani de la începerea acestuia, Roberta Anastase a obținut o prelungire din partea rectorului Universității București, susține Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice și candidat la funcția de rector. Acesta afirmă că nu va pune în aplicare dispoziția, „fiindcă ea încalcă legea”. Roberta Anastase este în prezent deputat și președinte PNL Ploiești.

„Regret că trebuie să vorbesc despre asta în plină campanie electorală pentru rectorat. Dar e vorba despre o încălcare gravă a regulamentelor universitare”, a scris Cristian Preda, miercuri dimineață, pe Facebook.

Decanul de la Științe politice spune însă că „două zile mai târziu, cu sprijinul îndrumătorului său, prof. Radu Carp, Roberta Anastase a solicitat rectorului o nouă amânare. A primit aprobarea trei zile mai târziu. Anexez cererea pe care se vede clar, în dreapta sus, lângă o semnătură „cu bară”, ștampila „Universitatea din București / SE APROBĂ / RECTOR”.

Cristian Preda afirmă în mesajul său că nu va pune în aplicare această dispoziție, fiindcă ea încalcă legea.

„Voi cere Consiliului FSPUB să examineze responsabilitatea colegului Radu Carp în această speță. Dar, până atunci, îi solicit rectorului să anuleze decizia din 17 noiembrie. Și mă întreb de ce Marian Preda a acceptat atâtea excepții pentru Roberta Anastase? Chiar e musai ca ea să aibă un doctorat? Nu era suficient cel al lui Bode? Așa depășim noi UBB?”, a conchis Cristian Preda.

Cristian Preda, decanul Facultății de științe Politice a Universității București, este unul dintre cei doi candidați la alegerile pentru rectorat, alături de actualul rector Marian Preda. Alegerile pentru funcția de rector sunt programate pentru data de 6 decembrie 2024, cu un eventual tur 2 pe 13 decembrie, potrivit calendarului oficial.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button