Politică

PSD nu e de acord cu scoaterea UDMR de la guvernare

Vasile Dîncu susține că UDMR este un partid controlat de Budapesta însă scoaterea lor de la guvernare ar crea o criză guvernamentală. PSD nu e de acord cu scoaterea UDMR de la guvernare, partid care face jocurile Ungariei, implicit ale Rusiei prin politicile lui Viktor Orban.

Sigur că UDMR-ul s-a născut și a fost coordonat mereu de la Budapesta. În momentul acesta, însă, eu cred că de la ei nu ne putem aaștepta să nege …să-l nege pe Orban sau să-şi nege relația lor cu Ungaria și nici nu cred că se va întâmpla ca, în cadrul coaliției, atâta timp cât ei își fac treaba corect din perspectiva administrării treburilor țării, nu cred că se va întâmpla, chiar dacă discuții s-ar putea să fie, nu cred că se va întâmpla. (…)

Sigur că această alternativă există întotdeauna în viața politică. Problema este una de reprezentare a minorității maghiare. Până la urmă, faptul că sunt reprezentanți în Parlament este un lucru bun și sunt reprezentanți pentru că au în Parlament. A fi reprezentat la guvernare nu este obligatoriu și asta ține până la urmă de voința politică a alianțelor care se fac. În acest moment cred însă că fiind și un context foarte complicat, având în vedere că UDMR, dincolo de unele gesturi pe care unii reprezentanți le fac și care sunt uneori la adresa majorității române, nu sunt cele mai potrivite, ca să spunem așa, dincolo de asta, nu cred că este momentul ca să declanşăm o criză guvernamentală datorită  sau, mă rog, din cauza faptului că Orban a venit la Tușnad și a spus prostii”, a declarat Vasile Dîncu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

 1. 1. UDMR este un ONG aflat ilegal la conducerea Romaniei.
  ”UDMR nu este un partid politic, ci o organizaţie care reprezintă o comunitate etnică în România. Noi întotdeauna am spus că UDMR trebuie tratată altfel decât un partid politic”, Tamas Sandor, președinte UDMR Covasna și președinte al Consiliului Județean Covasna

  “UDMR nu este un partid politic, ci un ONG al comunităţii maghiare şi are dreptul să-şi arboreze propriul drapel. Nu vom arbora drapelul României pe sediul organizaţiei, totul va rămâne ca şi până acum”, Borboly Csaba, președinte UDMR Ciuc și președinte al Consiliului Județean Harghita

  2. Dupa „deranjul” din decembrie 1989 ,
  România nu este o țară, ci o CORPORAȚIE ȘI NU ARE CONSTITUȚIE ȘI INSTANȚE !
  Tradatorii veniti la putere au dat legea 28/15.03.1991 prin care Romania devine Corporatie Financiara Internationala.
  Republica Populară Română a fost înfiinţată prin Legea nr. 363/30.12.1947. Această Lege a rămas în vigoare şi după 1965 (Socialistă), deoarece forma de organizare nu s-a schimbat. Tradatorii care au decis desfiinţarea PCR şi care clamau construirea unei democraţii, cu alte instituţii de stat, erau obligaţi, legal, să modifice organizarea socio-economică a ţării prin REFERENDUM! Legea nr. 363/1947 nu a fost anulată nici până acum, iar tot ce s-a decis şi organizat după 22.12.1989 este ILEGAL!!!

  Primul pas era un referendum naţional, prin care să fie aprobată modificarea formei de guvernământ a ţării.

  Pasul doi: emiterea unei legi cu 2 articole:
  • anunţarea noului stat cu noua formă de guvernământ;
  • abrogarea Legii 363/1947.
  Nici schimbarea din 1947 nu s-a făcut prin referendum,dar au emis o Lege de schimbare de regim. După 1989, nefiind emisă o asemenea Lege, Constituţiile sunt ILEGALE iar prin ele toate celelalte legi şi toate instituţiile noi: Parchetele, Curţile de Apel, ICCJ (nu CSJ), etc., etc.!!! România nu este un stat legal, e numai de „faţadă” statul de drept!

  1.–- Conform Legii 304/2004 art 38 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/64951 pretinsele instante NU EXISTĂ CA ȘI PERSOANE JURIDICE în Corporatia România.

  2. ––- Art. 196 clauzele de nulitate Codul Civil Partea din LEGEA 287/2009 acestea ca institutii nu există si nu au personalitate juridică pentru a se identifica.
  3. –– ART. 196 CAUZELE anulării unei persoane juridice SECŢIUNEA a 2-a Nulitatea persoanei juridice

  (1) Nulitatea unei persoane juridice poate fi constatată sau, după caz, declarată de instanţa judecătorească numai atunci când:

  a) lipseşte actul de înfiinţare sau nu a fost încheiat în forma autentică în situaţiile anume prevăzute de lege;

  b) toţi fondatorii sau asociaţii au fost, potrivit legii, incapabili, la data înfiinţării persoanei juridice;

  c) obiectul de activitate este ilicit, contrar ordinii publice ori bunelor moravuri;

  d) lipseşte autorizaţia administrativă necesară pentru înfiinţarea acesteia;

  e) actul de înfiinţare nu prevede denumirea, sediul sau obiectul de activitate;

  f) actul de înfiinţare nu prevede aporturile fondatorilor sau ale asociaţilor ori capitalul social subscris şi vărsat;

  g) s-au încălcat dispoziţiile legale privind patrimoniul iniţial sau capitalul social minim, subscris şi vărsat;

  h) nu s-a respectat numărul minim de fondatori sau asociaţi prevăzut de lege;

  i) au fost nesocotite alte dispoziţii legale imperative prevăzute sub sancţiunea nulităţii actului de înfiinţare a persoanei juridice.

  (2) Nerespectarea dispoziţiilor alin. (1) lit. a), c) -g) se sancţionează cu nulitatea absolută!
  https://lege5.ro/Gratuit/gi2tsmbqhe/codul-civil-din-2009?d=2022-05-16
  Acest domn va explica mai bine Ilegitimitatea Institutiilor COLONIEI Romania : ILEGITIMITATEA INSTITUTIILOR DIN ROMANIA
  Multumesc pentru atentie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button