Politică

Programul Cabinetului Ciolacu este un manifest electoral plin de promisiuni atât de rupte de realitate încât sunt pe alocuri penibile

Programul prezentat de Cabinetul Ciolacu a fost primit cu o doză mare de ironie și critici dure, pe fondul promisiunilor electorale care par desprinse din lumea fanteziei și complet rupte de realitate. Experții economici au explicat în detaliu de ce acest program este irealizabil și chiar penibil în anumite aspecte.

Analiștii economici evidențiază faptul că situația financiară a țării este deja alarmantă, cu un deficit aproape de limita maximă admisă de 4,4% din PIB și o serie de probleme legate de încasările și cheltuielile bugetare. Promisiunile făcute în programul Cabinetului Ciolacu, care vizează creșteri salariale, subvenții, vouchere și alte beneficii, par pur și simplu nerealiste într-un astfel de context.

Deși Cabinetul Ciolacu susține că veniturile vor crește în mod miraculos, analiștii economici consideră că aceste estimări sunt complet fanteziste și nu au nicio bază reală. Consumul și inflația sunt în scădere, iar majorările salariale nebugetate și finanțarea prin împrumuturi nu fac decât să agraveze deficitele și să pună în pericol fondurile europene și ratingul țării.

Un alt aspect criticat este lipsa de seriozitate și de responsabilitate a guvernanților în abordarea problemelor economice. Într-un context internațional dificil, în care se impun măsuri de prudență și responsabilitate fiscală, promisiunile de creștere și beneficii se dovedesc a fi doar un nou episod al declinului încrederei în guvernanți.

Prin aceste promisiuni irealizabile, Cabinetul Ciolacu nu face decât să creeze și mai multă neîncredere în capacitatea guvernanților de a gestiona cu responsabilitate afacerile publice.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button