Internațional

Președintele Austriei: Îl judecasem pe Putin altfel! Sute de mii de oameni din țara noastră se tem și sunt în pragul disperării din cauza scumpirilor

Prețurile pentru multe produse de zi cu zi cresc deja dramatica declarat președintele Austriei Van der Bellen la deschiderea celei 76-a ediție a Festivalului de la Bregenz. „Sute de mii de oameni din țara noastră se tem și sunt în pragul disperării. Acestea sunt mame singure, batrâni cu pensii minime, dar și persoane care nu au avut anterior griji financiare majore.”a mai spus el.

Criza energetică, inflația și riscul de sărăcie sunt „un act deliberat de război”, l-a criticat aspru Van der Bellen pe președintele rus Vladimir Putin. „De ce este brusc nesigur tot ceea ce părea atât de sigur timp de decenii? Pentru că nu atât de departe de aici, la Moscova, există un dictator care nu poate suporta că oamenii din Europa vor să trăiască în libertate și independență individuală.”

Putin visează la renașterea unui imperiu rus. A început un război, „aruncă bombe asupra orașelor și satelor, împinge milioane de oameni să fugă”. Zeci de mii și-au pierdut deja viața, a spus Van der Bellen. „În timp ce deschidem festivalul astăzi, familiile din orașele ucrainene se țin în subsoluri și în adăposturile antiaeriene”.

„Nu suntem vasalii lui Putin. Guvernele trecute „nu au văzut, au ignorat” pericolul dependenței, iar politica și afacerile „au făcut greșeli aici”, a recunoscut Van der Bellen. „Și da, m-am păcălit și eu însumi – îl judecasem pe Putin altfel”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Comentarii

 1. Președintele Austriei: „Îl judecasem pe Putin altfel! Sute de mii de oameni din țara noastră se tem și sunt în pragul disperării din cauza scumpirilor” …hei dragi Austrieci, dacă Putin, nu mai furnizează gaz ieftin Europei, …sunteți în budă! Norocul vostru, suntem noi românii, a căror țară ați reușit s-o subjugați, cu ajutorul slabilor guvernanți români desigur, și ei fiind forțați de voi și de tot Occidentul, să vă predăm resursele naturale de petrol și gaze la preț de dumping, ca să fim recunoscuți, ca Europeni! …nu papuași!
  Răbdare! BRICS-ul se lărgește, produse petroliere, produse agricole, resurse minerale, n-o să mai primiți, BRICS-ul format din marile țări deținătoare de resurse naturale, … vor forma propria Uniune! Dacă ne ajută Creatorul, poate și noi vom fi parte, …cu siguranță, veți goli munții voștri, ca să faceți căldură și intrați în conflict cu Ecologia Europeană! Ce faceți? Vă alimentați ecologic, cu panourile solare, pentru toate resursele de care aveți nevoie!

 2. Imbecilul nu spune nimic de asta?
  Opt ani de teroare, pentru cei din Donbass, din partea armatei ucrainene si, in special, din partea batalionului nazist Azov(2014-2022).
  Despre lucrurile astea, propaganda rusofoba din Romania, din UE si din intreaga lume, nu a scos niciun cuvintel pentru ca victime erau civili rusi…
  Cand e vorba de slugile SUA, de nazistii ucraineni, propaganda rusofoba a sarit de cur in sus…

  Video subtitrat in romana cu un documentar facut de o jurnalista franceza:

  https://www.youtube.com/watch?v=twWyxRpeolY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button