PoliticăȘtirile 60m.RO

PNL vrea să îngrădească dreptul la vot al românilor. Vezi ce inițiativă legislativă au născocit

PNL se teme de votul românilor, care sigur nu va mai merge așa de ușor înspre PNL, USR PLUS, PSD și UDRM, având în vedere modul în care au guvernat România până în acest moment. Tocmai în ideea de a-și securiza locurile, un deputat PNL a depus marți, 10 februarie, o inițiativă legislativă prin care îngrădește dreptul la vot al românilor.

Deputatul PNL Gigel Știrbu a depus o inițiativă legislativă prin care persoanele care și-au stabilit reședința într-o localitate cu mai puțin de un an înaintea alegerilor nu vor mai avea dreptul să voteze la noul domiciliu, ci la cel vechi. Cu alte cuvinte, un student, o familie de tineri, alți români obișnuiți care tind la mai bine și vor să urmeze o facultate, să se mute într-o locuință nouă sau să-și caute o slujbă la oraș, vor fi obligați să se întoarcă, în ziua alegerilor, în localitatea lor de origine, să facă poate sute de kilometri, pe banii și pe timpul lor, doar pentru că domnul Gigel de la PNL are convingerea că astfel se va stopa turismul electoral, transmit reprezentații AUR.

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

Dar oare n-au aflat liberalii că turismul electoral a dispărut, practic, din România, odată cu introducerea sistemului de tablete și cu scanarea cărții de identitate, care fac IMPOSIBIL votul multiplu? Domnule Știrbu, de ce vă mai ascundeți după asemenea cuvinte mari? Ziceți pe șleau că adevăratul motiv al inițiativei este îngrădirea dreptului la vot al românilor, legarea lor de glie, ca niște iobagi. Vă e frică deja că tinerii devin tot mai conștienți că sunteți toți, PNL, PSD, UDMR și USR aceeași mizerie, vopsită doar în alte culori? Vă este teamă că tinerii acestui neam dobândesc tot mai mult conștiință civică și vor vota și mai abitir partidele anti-sistem, măturându-vă, cât de curând, de la puterea pe care nu o meritați?

Back to top button