Politică

PNL, partidul penalilor!

Pilotul brașovean Octavian Ciovică, deținător al titlului de campion național în Campionatul Național de Viteză pe Traseu Montan, a fost condamndat în primă instanță la o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

Ciovică a obținut primul său titlu de campion în 2022, an în care a și fost trimis în judecată în dosarul în care marți, 18 iunie, a primit sentința. Potrivit instanței, Ciovică a pretins bani de la un antreprenor pentru a-i înlesni obținerea autorizației de funcționare a Clubului Taboo, de pe Șirul Livezii.

Octavian Ciovică a fost consilier local al municipiului Brașov în mandatul 2016-2020 și prim-vicepreședinte al organizației municipale Brașov a PNL.

Potrivit deciziei instanței, Ciovică a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani pentru trafic de influență și a primit o suplimentare de 6 luni pentru șantaj, adică o treime din pedeapsa de un an și șase luni decisă de aceeași instanță. Totodată, judecătorul a dispus și menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri ale pilotului, deoarece acesta trebuie să plătească și daune materiale și morale în valoare de 5.500 de euro.

Octavian Ciovică nu a dorit să comenteze decizia instanței, dar a lăsat să se înțeleagă că va depune apel în termenul de 10 zile pus la dispoziție de instanță

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button