Politică

PNL a investit milioane de euro în panouri cu Nicolae Ciucă și el rămâne tot la 6% în sondaje

Nicu de la Plenița, acest ostaș în slujba nimănui. Liberalii se apropie cu pași mari de o catastrofă la alegerile prezidențiale mergând pe mâna ostașului Ciucă. Săracul ostaș, nici cartea nu și-a mai lansat-o. Semn rău. Așa a pățit și Burduja cu planul lui pentru București. În sondajele false ale partidului Sebastian Burduja era la 30%, dar în realitate la scor de matineu. Ceva apropiat de zero. La fel și soldatul Ciucă. Campania liberalilor ar trebui să se numească: ”Salvați soldatul Ciucă”.

Totuși într-o mișcare care ar putea fi considerată una dintre cele mai scumpe farse politice ale deceniului, Partidul Național Liberal (PNL) a decis să investească milioane de euro în panouri publicitare gigantice cu imaginea premierului Nicolae Ciucă. Deși sperau să impulsioneze popularitatea liderului lor, rezultatul a fost, surprinzător, un nemișcat și încăpățânat 6% în sondaje. Lucru confirmat și de sociologul Mirel Palada.

Panouri la fiecare colț de stradă

Dacă ați avut impresia că orașul dumneavoastră a fost invadat de chipul surâzător al ostașului Ciucă, nu sunteți singurul. De la semafoare până la boscheții de pe câmp, panourile publicitare cu figura liderului PNL au devenit omniprezente, generând un val de amuzament printre cetățeni.

Românii, cunoscuți pentru umorul lor incisiv, nu au întârziat să transforme această campanie într-un festival al meme-urilor. Imagini cu Nicolae Ciucă editate în diverse scenarii absurde au împânzit rețelele sociale. Unul dintre cele mai populare meme îl arată pe Ciucă purtând o pancartă cu mesajul: „Ajutor, sunt blocat în 6%!”

Explicația sociologilor: Efectul „poster boy”

Sociologii au încercat să explice acest fenomen și au denumit această situație „efectul poster boy.” „Practic, oricât de multe panouri pui, nu poți schimba percepția publicului dacă mesajul și liderul nu rezonează cu nevoile și aspirațiile oamenilor,” explică un renumit sociolog politic.

Opoziția politică nu a ratat ocazia să profite de acest eșec spectaculos. Un reprezentant al AUR Iași a declarat cu sarcasm: „Mulțumim PNL pentru această contribuție la decorarea orașelor noastre. Am avut nevoie de ceva să ne mai destindem în aceste vremuri grele.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button