Internațional

Patrușev: SUA profită de monopolul său asupra reglementării internetului pentru a-și promova aspirațiile neo-coloniale

SUA profită de monopolul său asupra reglementării internetului pentru a-și promova aspirațiile neo-coloniale, de aceea este necesar să se îndrepte către internaționalizarea managementului web, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolay Patrushev, în timpul întâlnirii cu omologii săi din statele membre BRICS și partenerii de la Johannesburg.

„Astăzi, managementul internetului este practic sub controlul exclusiv al corporațiilor americane. Prin acest monopol în reglementarea internetului, SUA își promovează aspirațiile neo-coloniale pentru dominație globală”, a spus Patrushev, potrivit Rossiyskaya Gazeta. Între timp, SUA „angajează toate resursele disponibile pentru a manipula activitățile de protest în state pe care le consideră „nedemocratice””.

„Considerăm că este important să mergem în comun către internaționalizarea managementului rețelei globale, spre creșterea rolului și a reprezentării statelor în curs de dezvoltare în aceste procese”, a susținut Patrushev.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a făcut apel la „luptă comună pentru instituirea unui regim juridic internațional universal în zona digitală, bazat pe principiile egalității suverane a statelor și a neintervenției în afacerile interne”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button