Politică

Patrușev: Finlanda intră în mod conștient în confruntarea cu Rusia. Nu a învățat lecțiile trecutului

Conducerea Finlandei, supravegheată de SUA, intră în mod conștient în confruntare cu Rusia, ca în timpul celui de-al Treilea Reich; Helsinki nu a învățat lecțiile trecutului, dar după victoria Rusiei în operațiunea specială, totul va reveni la normal, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, la Petrozavodsk, la o consfătuire pe problemele asigurării securității Kareliei.

„Vreau să vă reamintesc că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial Occidentul folosea deja Finlanda în lupta împotriva țării noastre. Militarii finlandezi luptau de partea Germaniei hitleriste și s-au evidențiat printr-o cruzime deosebită.

Numai în Karelia ei au omorât în mod barbar peste 7.000 de prizonieri de război și au chinuit în lagăre de concentrare peste 8.000 de civili. Totuși alianța dintre Helsinki și Berlin va dura numai până în martie 1945″, a spus Patrușev la consfătuire. „În prezent, politica conducerii finlandeze, alimentată de curatorii lor de la Washington, distruge legăturile de bună vecinătate ruso-finlandeze stabilite după înfrângerea Germaniei fasciste.

A fost luat din nou un curs politic conștient de confruntare cu țara noastră. S-a intensificat activitatea organizațiilor de extremă dreaptă care solicită returnarea teritoriilor pierdute în urma celui de-al Doilea Război Mondial. Se pare că lecțiile trecutului recent nu au fost însușite”, a adăugat Patrușev, citat de ria.ru.

„Cred că după victoria noastră în operațiunea militară specială totul va reveni la normal, așa cum a fost în 1945, când Finlanda a început acțiunile militare împotriva Germaniei fasciste”, a conchis Patrușev.

Atacurile cu drone

„Atacuri de disperare” pe fondul insucceselor – astfel a numit secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, loviturile forțelor militare ale Ucrainei asupra teritoriului Federației Ruse. „Aceste atacuri teroriste vizează anume ținte civile, anume anumite ținte sociale. Acest lucru este detestabil și vom continua să luptăm împotriva acestui lucru. Desigur, regimul de la Kiev categoric nu trebuie să vorbească despre vreun succes”, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Tass.

Peskov a mai arătat că la Moscova și în regiunea Moscovei nu se preconizează schimbarea nivelului de amenințare teroristă. „Din câte știu eu, nu”, a spus Peskov în timpul unui briefing, subliniind că autoritățile iau toate măsurile pentru a proteja nu numai Moscova, ci și alte regiuni.

Pe 30 iulie Peskov a declarat că președintelui Rusiei, Vladimir Putin, i s-a raportat despre atacul dronelor rusești asupra regiunii Moscovei. Au fost avariate fațadele a două turnuri de birouri Moskva-City, iar o altă dronă a fost distrusă pe cer peste raionului Odințovo din regiunea Moscovei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button