Până în 2030 vom utiliza mașini cu hidrogen

Laszlo Borbely, consilier de stat coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, anunță că obiectivul UE pentru tranziţia către neutralitatea climatică este ca până în 2030 peste 2,6 milioane de autoturisme să folosească hidrogenul.

„Europa porneşte pe calea unei tranziţii către neutralitatea climatică într-o lume aflată în continuă schimbare. Pandemia de coronavirus nu a oprit ambiţiile europene pentru reducerea emisiilor poluante. În ceea ce priveşte aplicaţiile cu hidrogen, vă dau o informaţie interesantă: obiectivul UE până în 2030 este depăşirea numărului de 2,6 milioane de autoturisme care să folosească această tehnologie. Reconstrucţia socio-economică va fi cel mai probabil „una verde” care să ţină cont de impactul asupra mediului. România trebuie să devină un actor important şi să-şi valorifice potenţialul în acest domeniu”, a afirmat acesta, într-o conferinţă, fiind citat de agerpres.ro.

Uniunea Europeană își propune ca până în 2050 să aibă 0% emisii de de gaze cu efect de seră.

România va dezvolta un Hub Român de Hidrogen şi Noi Tehnologii Energetice, un grup de lucru format din specialiști care să dezvolte acest segment.

%d blogeri au apreciat: