Știrile 60m.RO

Pacienți în vârstă, suspecți de COVID, lăsați să aștepte până la 14 ore în curtea Spitalului Județean Neamț

Mai mulți pacienți, unii dintre ei în vârstă, au fost ținuți afară pe scaune în curtea Spitalului Județean din Piatra Neamț, după cum se poate vedea în imaginile publicate de televiziunea locală TVNeamț. Oamenii s-au plâns că au așteptat și 14 ore să intre în unitatea medicală.

Imaginile au fost surprinse în noaptea de 5 spre 6 octombrie. Mulți dintre pacienți au spus că au ajuns la spital dimineața și au fost primiți de medici abia noaptea târziu.

„Am venit la 10:30 dimineața, nu contează asta, contează să intru. Am stat numai aici pe scaun, nu m-au primit înăuntru pentru că era ocupat. Au spus că locul meu este aici”, a declarat pentru TVNeamț un bărbat care aștepta în curtea spitalului de mai bine de 14 ore.

„Au zis să aștept până se fac locuri la spital, până când se eliberează, nu mi-au dat nimic. M-au dat afară din cort, au cazat pe alții. Sunt suspect de COVID, am venit cu salvarea de la Roman” a spus alt pacient.

Într-o declarație pentru Libertatea, managerul spitalului a recunoscut că oamenii au fost ținuți pe scaune ore în șir, susținând că blocajul a avut loc din cauza faptului că unitatea medicală este aproape de capacitatea maximă.

„Cauza creșterii constante a numărului de prezentări la Spitalul Județean reprezentată atât de pacienții suspecți de Covid, cât și de cei confirmați, în data de luni a apărut un blocaj, constând în faptul că pacienții care au fost internați au trebuit duși în saloanele de pacienți confirmați cu Covid-19, iar saloanele pe care le-au ocupat au trebuit dezinfectate”, a declarat Dan Verzea, managerul spitalului.

Back to top button